A Szent Istvánnak szentelt plébániatemplom története

Isten háza, amit a harasztiak emeltek

2010. 08. 25.

Az elmúlt hetekben az érdeklődés középpontjába került a város római katolikus plébániatemploma. Ebből az alkalomból áttekintjük az őseink által egy évszázada emelt és felszentelt épület történetét.
Szoboravatással ünnepelte a város szent királyunk ünnepét

Szent István bronzba öntött alakja uralja mostantól a templomkertet

2010. 08. 24.

Méltó módon ünnepelt a város augusztus 20-án. Az ünnepi szentmisén és az azt követő szoboravatáson, majd a piactéri rendezvényeken is nagy tömegben jelentek meg az érdeklődők.
Nyitórendezvény a Városháza Dísztermében

Megfelelő ütemben folynak az útépítések

2010. 08. 11.

2010 nyarán nincs uborkaszezon Dunaharasztin: több, a város életében meghatározó beruházás munkálatai folynak jelenleg is. Több helyszínen dolgoznak az építők a Fő úton és környékén, megtörtént a Domb utca avatása, készen van a Gyóni Géza és a Wesselényi utca is.
A rendezvények középpontjai a Szent István-templom és a Piac tér

Szoborállítással ünnepel a város augusztus 20-án

2010. 08. 11.

Méltó módon emlékezik meg Dunaharaszti városa Szent István királyunkról. A Fő út és környezete felújításának egyik kulcspontja a Szent István Plébániatemplom kertjének felújítása és megnyitása. Augusztus 20-án itt kerül sor államalapító szent királyunk szobrának felavatására.
Háromnapos rendezvény a magyarság összetartozása jegyében

Ismét megrendezik a Magyarok Országos Gyűlését

2010. 07. 28.

Az előző évek nagy sikere után idén is sok-sok programmal várják azokat, akik érdeklődnek a magyar kultúra és a hagyományok iránt.
Legyünk tekintettel egymásra, vigyázzunk a környezetünkre!

Fő út és parlagfű

2010. 07. 22.

Két fontos, aktuális témában szeretnénk kérni minden haraszti lakos együttműködését.
Ötödik helyezést ért el a fiatal versenyző

Szmik Attila nagy sikere a junior birkózó világbajnokságon

2010. 07. 19.

Városunk egyik sportoló büszkesége, Szmik Attila a hazai rendezésű világversenyen örvendeztette meg a nézőket.
Hétfőn kezdődik a munka

Megszűnnek a kátyúk az aluljáróban

2010. 07. 15.

A város közlekedésének neuralgikus pontja a vasúti aluljáró, amelyben az elmúlt hónapok esőzései súlyos károkat okoztak, a városban közlekedők nagy bosszúságára. Most végre elérkezett az idő, hogy megoldjuk ezt a problémát is. (Képünk a békebeli időszakban ábrázolja a haraszti vasútállomást, amikor még nem kellett az aszfaltút és az aluljáró miatt bosszankodni).
Folytatódik a városközpont újjáépítése

Dr. Szalay László polgármester tájékoztatása a Fő úti beruházásról

2010. 06. 30.

A nyári időszakban mindannyiunk türelmét igénylő építkezések zajlanak majd a Fő úton és környékén. Az alábbiakban városunk polgármesterének közleményét olvashatják.
A Gimnázium énekkara Radlett-ben járt

Jó hírünket vitték Angliába a "baktaysok"

2010. 06. 28.

Egy angliai kisvárosba kapott meghívást a Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola énekkara. Olvassák el útinaplójukat!
Ülésezett a képviselő-testület

Segítünk az árvízkárosultakon - megindulhat a Fő út újjáépítése

2010. 06. 28.

Rendkívül fontos közbeszerzési eljárásokban hirdetett győzteseket a képviselő-testület június 28-án megtartott ülésén, így megindulhatnak az építkezések. Döntöttek a szerencsétlenül járt, árvízsújtotta emberek támogatásáról is.
Hatalmas siker a tenisz szentélyében

Arn Gréta már a legjobb 32 között Wimbledonban!

2010. 06. 25.

Városunk büszkesége, Arn Gréta két szettben legyőzte szerdán az ausztrál Alicia Molikot a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában, ezzel bejutott a 32 közé.
Fiatalok, akik példát mutatnak együttműködésből

Határokon átívelő kapcsolatok - "baktaysok" útja Európába

2010. 06. 25.

A Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola évek óta részt vesz egy nemzetközi programban, melynek célja az, hogy a diákok megismerjék egymás életét, iskoláját, és hosszú időre szóló kapcsolatokat építsenek ki.
Amiről a haraszti utcák mesélnek III.

120 éve született Baktay Ervin

2010. 06. 22.

120 évvel ezelőtt, 1890. június 24-én született Dunaharasztin Baktay Ervin, középiskolánk és számos közterületünk névadója, a neves tudós, városunk díszpolgára.
Kirabolták a taksonyi takarékszövetkezetet

Rendőrségi felhívás

2010. 06. 15.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya keresi a képen látható személyt fegyveresen elkövetett rablás bűntettek elkövetése miatt. Az elkövető személy kb. 180 cm magas, 30-35 év körüli, erős testalkatú.
Amiről a haraszti utcák mesélnek II.

Jendrassik György, aki mindent tudott a dízelmotorról

2010. 06. 14.

Gyakran járunk arra, az is lehet, hogy ott lakunk, mégsem tudjuk, hogy az utca, amely életünk részévé vált, kinek a nevét viseli. Folytatódik új rovatunk, az Utcatörténetek.
Átadták a kitüntető díjakat

A köszönet percei

2010. 06. 08.

A József Attila Művelődési Házban, a közalkalmazottak tiszteletére tartott ünnepségen köszönte meg a város önzetlen munkáját azoknak, akik hosszú évek óta szolgálják a közösséget.
90 évvel ezelőtt írták alá a trianoni békeszerződést

Magyarország szétszabdalása

2010. 06. 04.

1920. június 4-én, a versailles-i Nagy Trianon kastély folyosóján írták alá Magyarország képviselői az országra kényszerített békediktátumot, melynek következményeként részekre szakadt az ezeréves Magyar Királyság és a magyar nemzet.
Rendőrök, polgárőrök bemutatója

Közbiztonsági Nap a piactéren

2010. 06. 03.

Idén is megtartja nagy sikerű rendezvényét a Dunaharaszti Polgárőrség a piactéren, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.
Csodálatos filmzenék szólalnak meg

Folytatódik a koncertsorozat

2010. 06. 03.

Olasz zeneszerzők híres filmslágereit hallgathatjuk meg a Művelődési Ház nagy sikerű rendezvénysorozatának következő estéjén.
Magyarságunk a középpontban

"Egy nap a megtartó magyar hazáért"

2010. 05. 31.

Ritkán ajánlunk olyan programot szíves figyelmükbe, amelyre nem Dunaharasztin kerül sor. Ezúttal mégis kivételt teszünk, mert Sóskúton olyan rendezvényre kerül sor június 5-én, amit kár lenne kihagyni.
Köztiszteletben álló személyek a szavazólapokon

Döntöttek a kitüntető díjakról

2010. 05. 31.

Fontos közbeszerzési döntések születtek meg a Képviselő-testület május 31-én tartott ülésén. A képviselők döntöttek arról is, kik kapják meg a város kitüntetéseit 2010-ben.
Rendőrök, mentők, tűzoltók a gyermekekért

Teljen nyugodtan a szünidő!

2010. 05. 28.

A helyi rendőrség szervezésében nagyszabású rendezvényre kerül sor a Csónakháznál 2010. június 13-án, 10 órai kezdettel. Azokra a veszélyekre igyekeznek felhívni a figyelmet, amelyek a szünidőben leselkednek gyermekeinkre.
Tovább szépült a Kegyeleti Park

Az ősök vonzásában

2010. 05. 26.

Felemelő hangulatú ünnepségen avatta fel a megújult Kegyeleti Parkot Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Heimatland Harast Alapítvány. Dr. Szalay László polgármester és Wágner László köszöntő szavai után szép szavalatokat és énekeket hallhattunk sváb nyelven a megtisztított sírkövek és az újonnan felállított kereszt tövében. Az alábbiakban dr. Szalay László ünnepi beszédét olvashatják.
A kereszt állításával az ősökre is emlékezünk

Ünnepség a Kegyeleti Emlékparkban

2010. 05. 21.

A Heimatland Harast Alapítvány és Dunaharaszti Önkormányzata összefogásával megszépültek a Kegyeleti Emlékpark sírkövei. A május 23-án, vasárnap 16 órakor megrendezésre kerülő avatóünnepségen egy gyönyörű emlékkereszt is felállításra kerül.
Tudja-e Ön, ki volt Hoitsy Pál? És dr. Pósta Sándor?

Amiről a haraszti utcák mesélnek

2010. 05. 18.

Annyira megszoktuk, hogy már fel sem figyelünk rá: az Agorasztó, vagy éppen a Golgota utcában lakunk, dolgozunk, vásárolunk nap, mint nap. De vajon tudjuk-e, honnan kapta nevét az utca, ahol élünk? Dunaharaszti történelméről, egykor élt jeles személyiségekről szól új rovatunk, az Utcatörténetek.
Földön, vízen, levegőben

Szúnyoggyérítés Dunaharasztin!

2010. 05. 10.

A Polgármesteri Hivatal az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:
Hellyel kínáljuk a fáradtolajat

Veszélyes hulladékok begyűjtésére kerül sor május 15-én

2010. 05. 10.

2010. május 15-én, szombaton megszabadulhat a festékes flakonoktól, elhasznált monitoroktól, lecserélt gumiabroncsoktól.
Játszóudvar, bábszínház, koncertek

Gyermeknap a csónakháznál

2010. 05. 10.

Színes programokkal várjuk a gyermekeket és szüleiket május 30-án a Sport-szigeten, cserébe csak önfeledt, mosolygós arcokat, boldog zsibongást várunk.
Kecsesség, szépség, és rengeteg gyakorlás

Ritmikus gimnasztika verseny Dunaharasztin

2010. 04. 30.

Városunkban kerül sor április 30. és május 2. között az RSG vidékbajnokságra.

összesen: 949 db | 30 db/oldal