Lehet finom is, ami egészséges - megnyílt Dunaharasztin a Freezza

2019. 02. 05.

Glutén-, laktóz- és cukormentes pékség és étterem nyílt a Rákóczi utcában, a kisposta mellett. A Freezza Szafi alapanyagokból és lisztekből állít elő készételeket. Remek dolog, hogy ismét bővült városunk vendéglátásának kínálata. Érdemes kipróbálni, látogassanak el hozzájuk, vagy rendeljenek!

Együtt fociztak, szórakoztak a német fiatalok Dunaharasztin

2019. 02. 05.

A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezte meg idén a hazai német fiatalok focikupáját, ami egy kicsit több is volt ennél: egész hétvégés együttlét, remek hangulatban, profi szervezéssel. Kós Tamás beszámolója, galériával.

Átadták Dunaharaszti új bölcsődéjét

2019. 01. 23.

A Városi Bölcsőde új tagintézményét Dr. Szalay László polgármester és Pánczél Károly országgyűlési képviselő avatta fel. A közel 400 milliós beruházással 70 gyermek kapott kényelmes, családias második otthont.

Eltűnt lányt keres a rendőrség

2019. 01. 23.

Budapest környékén tartózkodhat, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Kolozsvári Kinga lett az Év Sportolója Pest megyében - nem először

2019. 01. 03.

Dunaharaszti büszkesége, a Baktay Ervin Gimnázium tanulója sok ezer középiskolás sportoló között lett első. Az idei évben világbajnoki címet nyert a junior kick-box mezőnyben, Olaszországban.

2019 a gyermekek éve lesz Dunaharasztin

2018. 12. 20.

Megnyílik az új bölcsőde, folytatódik a gyermektábor építése,faültetési programot indít az önkormányzat. Dr. Szalay László írásának második része az önkormányzat jövő évi fejlesztési irányairól.

Haraszti kislány a magyar rúdsport legjobbja

2018. 12. 18.

Gyermek kategóriában Gabona Nikol az idei évben nem talált legyőzőre Magyarországon. A Kőrösi iskola negyedikes tanulója heti 7 edzéssel készül a versenyekre.

Átadták Dunaharaszti főterének új ékességét

2018. 12. 11.

A Baktay tér 3/A. szám alatti épület meghatározó a városkép szempontjából, ezért a tervezéstől a megvalósításig különös gondossággal jártak el mind a tulajdonosok, mind a kivitelezők, mind az önkormányzat képviselői.

Elszaladt az esztendő - mit végeztünk 2018-ban? Dr. Szalay László írása

2018. 11. 23.

Tervek és vállalások - mi teljesült belőlük? Számvetés a polgármester tollából.

A jég hátán is megélünk!

2018. 11. 23.

Az ötlet már korábban is felvetődött, és most valósággá válik: jégpálya nyílik Dunaharasztin! Méghozzá a piactéren, december 1. és február 3. között, hétköznap és hétvégén is, mindössze 2 szünnappal (december 24-25.) Amit érdemes tudni a pálya nyitva tartásáról:

Határtalanul program - a Délvidéken jártak a hunyadis diákok

2018. 10. 09.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. a osztálya, a Határtalanul országos program keretén belül, 2018. szeptember 13-14-15-én Szerbiába látogatott. A program célja, hogy a magyarországi iskolák tanulói ellátogassanak a szomszédos országok magyarlakta területeire, kapcsolatokat építsenek az ott élőkkel.

A kulisszák mögül - dr. Szalay László írása

2018. 09. 28.

Közösségi oldalakon látok néha olyan bejegyzést, hogy "fogalmam sincs, mit csinál az önkormányzat". A képviselő-testület döntései nyilvánosak, ezek a Dunaharaszti Hírekben is megjelennek, ezért azt gondolom, inkább a mindennapi munkánkra kíváncsi a posztoló. Hát, íme.

KOLOZSVÁRI KINGA VILÁGBAJNOK!

2018. 09. 28.

Egy csodálatos pályafutás újabb mérföldköve: Dunaharaszti büszkesége az Olaszországban megrendezett junior kick-box vb-n maga mögé utasította a világot.

Költözik a felnőtt háziorvosi rendelő: itt minden hasznos információt megtalál

2018. 08. 23.

Dunaharaszti életében különösen nagy jelentőséggel bír az a beruházás, amihez szeptember elején lát hozzá az önkormányzat: kibővítik és teljesen felújítják a Damjanich u. 32. sz. alatti felnőtt háziorvosi rendelőt. A munkálatok ideje alatt az épületből mindenki elköltözik, ezért az Önök számára fontos információkat az alábbiakban - a cikk végén, egy csatolt fájlban - összefoglaljuk.

Megkezdődött a rendőrőrs épületének felújítása

2018. 07. 11.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el az idei évben a rendőrőrs épületének részleges felújítására. Cél az, hogy a városunkban szolgálatot teljesítő rendőrök a korábbinál lényegesen komfortosabb körülmények között végezhessék munkájukat.

Önkormányzati támogatás a Rákóczi-ligeti katolikus templom felépítéséhez

2018. 07. 09.

Sok-sok ligeti hívő régi álma teljesül be azzal, hogy a Toldi utca torkolatában katolikus templom épül. Dunaharaszti legújabb szakrális épületének megvalósulása mérföldkő a város történetében, jelentősége túlmutat a vallási funkción, hiszen közösségi és kulturális vonatkozásai is lényegesek. Ezt erősítette meg a képviselő-testület akkor, amikor támogatást szavazott meg a templom felépítéséhez.

Öko-projektben vett részt a Hunyadi - újabb sikeres pályázat!

2018. 07. 03.

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola sorra nyeri a pályázatokat. Igyekeznek minden, a diákok számára hasznos programba bekapcsolódni.

Átadták a Dunaharaszti Sportcsarnokot (galéria!)

2018. 06. 22.

Dunaharaszti táncosok, sportolók és énekesek részvételével, látványos, mégis bensőséges hangulatú ünnepségen adták át városunk legújabb ékességét, a Dunaharaszti Sportcsarnokot 2018. június 16-án. A műsorok és az avatóbeszédek elhangzása után Takács Nikolas koncertje zárta az eseményt, másnap pedig már élesben, kézilabda-tornával tesztelték az új létesítményt.

Haraszti gyerekek sikere az országos robotika olimpián

2018. 06. 13.

Közülük kerülhetnek ki a jövő vezető mérnökei és programozói.Tubákos Zsuzsanna beszámolója.

Rendhagyó irodalomórák a Hunyadiban

2018. 05. 23.

Nem akármilyen vendégekkel. Írók, költők igyekeznek közelebb hozni a tanulókhoz a költészet és a próza varázslatos világát. Hogy milyen eredménnyel, azt megtudhatják az alábbi cikkből.

A programozás ünnepe - ezt hozta nekünk a Scratch Day

2018. 05. 16.

„A mai gyerekek a Google világába születtek, ahol elvárás, hogy otthonosan mozogjanak az informatikában. Programozást ma már az írni és olvasni tanulással együtt érdemes tanítani a gyerekeknek, mert programozói alapismeretek nélkül a mindennapokban és a munkaerőpiacon is nehezen boldogulnak majd.” (forrás: www.portfolio.hu)

Begyűjtjük a veszélyes hulladékot

2018. 05. 04.

Ne dobd el, hozd el nekünk, elintézzük. Május 26., Sport-sziget,mindjárt az elején. Részletekért katt!

Scratch Day - szerte a világon, először Harasztin

2018. 04. 27.

A Merlin Ház Tehetségpont május 12-én részt vesz a Scratch Day nevű, gyerekeknek szóló nemzetközi programozási eseményen. Ezen a napon a világ különböző pontjain egy időben rendeznek Scratch foglalkozásokat általános iskolás diákok számára. A különböző helyszínek akár össze is hangolhatják a programjaikat. A Merlin Ház körülbelül 12-15 meghívott gyermek számára szervez ezen a napon Scratch programozási versenyt. A résztvevők munkáit informatikus szülők fogják elbírálni és díjazni. A...

Visszakapja régi fényét a Duna Kemping

2018. 04. 23.

A haraszti gyermekek táboroztatását, a civil rendezvények megtartását szolgálja majd a sport-szigeti önkormányzati ingatlan.

Zöldhulladék gyűjtés

2018. 04. 03.

Utcák, időpontok, tudnivalók. Levelek, ágak, bogak. Mindent megtudhat a tavaszi gyűjtésről.

Derekasan helytálltak a haraszti fiúk a német focikupán

2018. 02. 16.

Immár 26. alkalommal jöttek össze a német nemzetiségű fiatalok az ország minden részéből, hogy eldöntsék, ki a jobb a pályán. Élménybeszámoló egy remek hangulatú buliról, amely jóval több, mint egy focibajnokság.

Hol tudnak legtöbbet a mese varázslatos erejéről? Hát persze, hogy a Mese oviban

2018. 02. 15.

Aranymálinkó története lebilincselt szülőt, gyermeket egyaránt.

Életképek - filmkockák a Hunyadi suli mindennapjaiból

2018. 01. 30.

Öko-sulivá alakult a Hunyadi, rendkívül kreatív módon készítettek a diákok újrahasznosított anyagokból különböző tárgyakat, például a képen látható csocsóasztalt. Beszámolunk arról is, hogy az iskolában járt az Operaház nagykövete.

Beszáll az önkormányzat a rotavírus elleni küzdelembe

2018. 01. 23.

A csecsemők és a kisgyermekek többsége találkozik vele, és sokukat nagyon megviseli a rotavírus okozta fertőzés. Egyre több a megbetegedés, miközben az oltás nem olcsó. Dunaharaszti Város Önkormányzata elkülönített egy keretet abból a célból, hogy a rászoruló családok is hozzájussanak a vakcinákhoz.

összesen: 893 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11