Ez történt a közmeghallgatáson

2020. 02. 13.

A megszokott konstruktív légkörben zajlott az idei közmeghallgatás a József Attila Művelődési Házban. Dr. Szalay László polgármester beszámolóját követően mindenki feltehette kérdéseit a város vezetőjének.

Ütem szerint épül a Felnőtt Orvosi Rendelő

2020. 02. 13.

Már a belsőépítészeti munkák folynak az újjászülető intézményben. Februárban megkezdődik a Damjanich utcai parkolósáv építése is.

Elhunyt Tornai József író, költő, a Nemzet Művésze, Dunaharaszti díszpolgára

2020. 02. 01.

Városunk nagy szülöttét 92 éves korában érte a halál.

Összefogott a város a kábítószer elleni küzdelemben

2020. 01. 31.

„Kerüld el! Állj fel! Van segítség. Nem vagy egyedül.” Az Önkormányzat kezdeményezésére megalakult a Dunaharaszti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Fókuszban a költségvetés

2020. 01. 27.

Megtartotta idei első ülését a képviselő-testület, terítékre került a város 2020. évi büdzséje.

Felhívás HPV elleni oltáskampányra

2020. 01. 21.

Az Önkormányzat a hetedikes fiúk részére továbbra is térítésmentesen biztosítja a vakcinát. Éljenek a lehetőséggel!

Ismét Kolozsvári Kinga lett az Év Sportolója Pest megyében!

2019. 12. 24.

Ezúttal a középiskolás kategóriában nyerte el a megtisztelő címet Dunaharaszti büszkesége, a Szigetszentmiklós-Tököl SE kick-box versenyzője.

Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk - dr. Szalay László ünnepi köszöntője

2019. 12. 24.

Folytatni fogjuk azokat a programokat, amelyekkel a jövő Dunaharasztiját alapozzuk meg és formáljuk tovább.

Újraindul az ingyenes korioktatás

2019. 12. 18.

Sokak kérésére az Önkormányzat ismét megszervezi a korcsolyaoktatást a piactéri pályán.

"Aláírtuk, a miénk!" - dr. Szalay László polgármester a Bezerédi lakónegyed egyhektáros területének megvásárlásáról

2019. 12. 12.

Megvan, aláírtuk, a foglalót átutaltuk – indulhat a tervezés, készülhet a koncepció a Kassák – Haraszty F. utcák sarkán fekvő egyhektáros területre, a város új közösségi terére!

Újabb egészségügyi fejlesztések Dunaharasztin

2019. 12. 12.

Az év utolsó ülésén fontos döntéseket hozott meg a képviselő-testület a helyi egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében. Mivel bevált a vérvételi hely bővített szolgáltatása, és megszűntek a várólisták, határozatlan időre meghosszabbították a partner szigethalmi laborral kötött szerződést.

Vasárnaptól szabad a jég!

2019. 11. 27.

Indul a második szezon: vasárnap nyit Dunaharaszti korcsolyapályája.

Erős volt a hétvége a Dunaharaszti Sportcsarnokban

2019. 11. 26.

Szalagavató bál, taekwondo verseny, asztalitenisz gála - mindez egyetlen hétvégén. Bepillantás a Sportcsarnok életébe, avagy: szüksége volt-e a városnak erre a létesítményre?

Így döntött a testület - további helyeket biztosít az Önkormányzat az idősek gondozóházában

2019. 11. 13.

Az Önkormányzat évek óta szerződésben áll az erőspusztai (Dunavarsány) Időskorúak Gondozóházával, ahol az eddigi kettő helyett négyre növelik a dunaharaszti idős emberek részére fenntartott helyek számát.

Így döntött a testület - idén is megépül a jégpálya Harasztin!

2019. 11. 12.

Közkívánatra: a tavalyi próbaév hatalmas siker volt, rengetegen várják a folytatást - hétfői ülésén az önkormányzat képviselő-testülete megszavazta hát a szükséges forrást.

Határtalanul - hunyadis diákok a Délvidéken

2019. 11. 12.

Képek, amik ezer szónál többet mesélnek - a Határtalanul program keretében a Kárpát-medencét járják a Hunyadi iskola diákjai. Ezúttal Szabadkán voltak, élményeiket az iskola honlapján tették közzé. Látogassanak el oda Önök is!

Folytatódik a Felnőtt Háziorvosi Rendelő építése

2019. 11. 07.

Mint korábban beszámoltunk róla, a képviselő-testület lezárta a közbeszerzési eljárást és kiválasztotta a kivitelezőt, így ütem szerint folyik az utóbbi évek legnagyobb egészségügyi beruházása Dunaharasztin.

Így tart nyitva a temető Mindenszentekkor és Halottak Napján. Módosulnak a buszjáratok is!

2019. 10. 30.

A Dunaharaszti Városi Köztemető jobb megközelítése céljából, lakossági kérésre az Önkormányzat és a szolgáltató két-két járatpár útvonalát módosítja.

Kérjük, éljen a lehetőséggel...

2019. 10. 29.

És menjen el a mellrákszűrésre, amely díjmentes, és Szigetszentmiklóson szervezi meg a kormányhivatal. Névre szóló meghívót kapnak a haraszti hölgyek, amennyiben az érintett korosztályba tartoznak.

A nemzetiségi önkormányzatok is megalakultak

2019. 10. 24.

A német, a roma és a bolgár nemzetiség Dunaharaszti közösségének meghatározó részeit képezik. Tevékenyen alakítják a város életét, önkormányzataik működését megbecsülés övezi. Október 13-án az ö testületeiket is megválasztották a regisztrált nemzetiségi szavazók.

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület

2019. 10. 22.

Dr. Szalay László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Dunaharasztin - hasonló nagyságú települések esetében páratlan módon - újraválasztották a teljes képviselő-testületet. Ez komoly bizalmat jelent, és mindenben igyekeznek majd ennek megfelelni.

Megkérdeztük a harasztiakat - zöldterületet, sportolási lehetőséget szeretnének az Önkormányzat által megvásárolt telken

2019. 10. 11.

És uszodát, de arra az ingatlan nem alkalmas, és annak már amúgy is megvan a helye (és az engedélye is). Az Önkormányzat elkötelezett abban, hogy a város egyik legértékesebb telkét a közösségnek fogja átadni.

Vasárnap választás - a Helyi Választási Iroda közleménye

2019. 10. 10.

Tisztelt Választópolgárok! A legfontosabb tudnivalókra kívánjuk felhívni a figyelmüket az alábbi közleményben.

Hősi halottak sírjait állíttatta helyre az Önkormányzat

2019. 10. 03.

Magyarországért harcoltak, életüket adták a hazáért az első világháborúban. Fodor János és Fajta Ferenc síremlékeit Dunaharaszti Város Önkormányzata helyreállíttatta és örök időkre megváltotta a városi köztemetőben.

ELKELT!! Az Önkormányzat megvásárolta a Bezerédi terület legnagyobb telkét

2019. 10. 03.

És közösségi teret hoz létre rajta! Ki fogják kérni a harasztiak véleményét, mit szeretnének ott látni. Park, játszótér, sportpályák, futókör?... Egy biztos: itt már nem fognak lakások épülni, Dunaharaszti viszont nagyot nyert.

Gyerekek százai a Kalózhajós Játszótér megnyitóján

2019. 09. 26.

Meghökkentően sokan vettek részt Dunaharaszti legnagyobb játszóterének átadásán. Az 500 adag tejbegríz és gulyásleves percek alatt elfogyott... Az Alma együttes koncertjére már fergetegessé vált a hangulat, mintha a világ összes gyermeke nálunk adott volna egymásnak találkozót.

Kitárulkozott a Duna a harasztiaknak - ilyen volt az I. Duna-parti Piknik Party

2019. 09. 26.

Még a szervezők által sem várt tömeg, de inkább úgy mondanánk, nagyszámú, felhőtlenül szórakozó és beszélgető haraszti polgár, családok,ünneplők, kíváncsi érdeklődők népesítették be a Duna partját az első Pikniken. Megnyílt Dunaharaszti legújabb parkja, és máris nyert. Jó, hogy itt van, vigyázzunk rá.

Két nap alatt elkészült a Máv-Alsó utca felújítása

2019. 09. 18.

Volt, aki reggel még a kátyúkat kerülgetve indult munkába, este hazafelé tartva pedig egy tökéletes útpálya várta. Az Önkormányzat egy új technológiát, az aszfaltiszappal történő felületi zárást próbált ki, amely, úgy tűnik, bevált.

További beruházásokról tárgyalt a Coca-Cola ügyvezetőjével dr. Szalay László polgármester

2019. 09. 18.

A Coca-Cola elkötelezett a dunaharaszti gyár fejlesztése mellett, ezért további beruházásokra készül a közeljövőben. Mindez új munkahelyeket és növekvő helyiadó-bevételt jelent a városnak.

összesen: 977 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11