Köztiszteletben álló személyek a szavazólapokon

Döntöttek a kitüntető díjakról

2010. 05. 31.

Fontos közbeszerzési döntések születtek meg a Képviselő-testület május 31-én tartott ülésén. A képviselők döntöttek arról is, kik kapják meg a város kitüntetéseit 2010-ben.
Rendőrök, mentők, tűzoltók a gyermekekért

Teljen nyugodtan a szünidő!

2010. 05. 28.

A helyi rendőrség szervezésében nagyszabású rendezvényre kerül sor a Csónakháznál 2010. június 13-án, 10 órai kezdettel. Azokra a veszélyekre igyekeznek felhívni a figyelmet, amelyek a szünidőben leselkednek gyermekeinkre.
Tovább szépült a Kegyeleti Park

Az ősök vonzásában

2010. 05. 26.

Felemelő hangulatú ünnepségen avatta fel a megújult Kegyeleti Parkot Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Heimatland Harast Alapítvány. Dr. Szalay László polgármester és Wágner László köszöntő szavai után szép szavalatokat és énekeket hallhattunk sváb nyelven a megtisztított sírkövek és az újonnan felállított kereszt tövében. Az alábbiakban dr. Szalay László ünnepi beszédét olvashatják.
A kereszt állításával az ősökre is emlékezünk

Ünnepség a Kegyeleti Emlékparkban

2010. 05. 21.

A Heimatland Harast Alapítvány és Dunaharaszti Önkormányzata összefogásával megszépültek a Kegyeleti Emlékpark sírkövei. A május 23-án, vasárnap 16 órakor megrendezésre kerülő avatóünnepségen egy gyönyörű emlékkereszt is felállításra kerül.
Tudja-e Ön, ki volt Hoitsy Pál? És dr. Pósta Sándor?

Amiről a haraszti utcák mesélnek

2010. 05. 18.

Annyira megszoktuk, hogy már fel sem figyelünk rá: az Agorasztó, vagy éppen a Golgota utcában lakunk, dolgozunk, vásárolunk nap, mint nap. De vajon tudjuk-e, honnan kapta nevét az utca, ahol élünk? Dunaharaszti történelméről, egykor élt jeles személyiségekről szól új rovatunk, az Utcatörténetek.
Földön, vízen, levegőben

Szúnyoggyérítés Dunaharasztin!

2010. 05. 10.

A Polgármesteri Hivatal az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:
Hellyel kínáljuk a fáradtolajat

Veszélyes hulladékok begyűjtésére kerül sor május 15-én

2010. 05. 10.

2010. május 15-én, szombaton megszabadulhat a festékes flakonoktól, elhasznált monitoroktól, lecserélt gumiabroncsoktól.
Játszóudvar, bábszínház, koncertek

Gyermeknap a csónakháznál

2010. 05. 10.

Színes programokkal várjuk a gyermekeket és szüleiket május 30-án a Sport-szigeten, cserébe csak önfeledt, mosolygós arcokat, boldog zsibongást várunk.
Kecsesség, szépség, és rengeteg gyakorlás

Ritmikus gimnasztika verseny Dunaharasztin

2010. 04. 30.

Városunkban kerül sor április 30. és május 2. között az RSG vidékbajnokságra.
Határozott a képviselő-testület

Még az idei évben felépülhet az Egészségház

2010. 04. 27.

Az április 26-án tartott ülésén a képviselő-testület elfogadta azt a szerződés-tervezetet, amelynek alapján megkezdődhet végre az Egészségház építése. Az alábbiakban dr. Szalay László polgármester írását olvashatják.
Elfogadták a zárszámadást

Jól gazdálkodott az önkormányzat 2009-ben

2010. 04. 26.

A képviselő-testület április 26-án megtartotta soron következő rendes ülését, ahol megalkotta a zárszámadási rendeletet, és elfogadta a belső ellenőri jelentést.
Lezajlott az országgyűlési választás második fordulója városunkban is

Hoffman Pál, a Fidesz-Kdnp jelöltje győzött a 12. sz. egyéni választókerületben

2010. 04. 26.

Hoffman Pál nagy fölénnyel, a szavazatok 63,18 %-ával nyerte meg a választást Pest megye 12. sz., szigetszentmiklósi központú választókerületében. Grafikonunkon a dunaharaszti végeredményt láthatják.
Szülés, születés, gyermekágyas időszak, csecsemőgondozás

Születés hete fesztivál immár Dunaharasztin is

2010. 04. 23.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a "Születés hete" országos fesztivál, idén először Dunaharasztin is. Reméljük, mind a családosok, mind a családot tervezők találnak maguknak kedvükre való programot.
A komolyzene kedvelőinek

Újra operagála a művelődési házban

2010. 04. 21.

Puccini, Donizetti, Rossini, Verdi művei csendülnek fel a művelődési házban, a megszokott magas színvonalon, a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában.
Kellemes kikapcsolódás egész napra

Jöjjenek el a majálisra!

2010. 04. 20.

Felhőtlen időjárást nem ígérhetünk, de felhőtlen szórakozást mindenképpen szeretnénk nyújtani azoknak, akik kilátogatnak a DMTK-pályára. Légvárak és egyéb játékok a gyermekeknek, íjászat, büfé, zene, jó hangulat, egyszóval mindaz, ami a majálishoz kell.
Vendégünk a híres gyermek-
pszichológus

Rendhagyó teadélután dr. Ranschburg Jenővel

2010. 04. 19.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a gyermeki lelket nála jobban szinte senki nem ismeri. Mondják róla: „Minden családban elkelne egy ilyen nagypapa!” Legendás tévéműsorából, a „Családi kör”-ből és könyveiből nemzedékek tanulták, hogyan is kell gyermeket nevelni.
Elhunyt dr. Mihálcz Pál nyugalmazott tanár, iskolaigazgató

A dunaharaszti közoktatás meghatározó alakja távozott közülünk

2010. 04. 12.

2010. április 14-én 14 órakor a Dunaharaszti Városi Temető ravatalozójában búcsúztatják el dr. Mihálcz Pál tanár urat, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egykori igazgatóját.
Második fordulót kell tartani április 25-én

Magas részvétel Dunaharasztin az országgyűlési választásokon

2010. 04. 12.

Az országos átlagot meghaladó arányban járultak az urnákhoz a haraszti választópolgárok az országgyűlési választás első fordulójában. Rendkívüli esemény nem volt, a szavazás rendben zajlott. Néhány tized százalékon múlt csupán, de április 25-én második fordulót kell tartani az egyéni jelöltek versenyében.
A Legnagyobb Magyarra emlékezünk

150 éve halt meg gróf Széchenyi István

2010. 04. 09.

Ritkán övez valakit olyan egyöntetű elismerés nagyjaink közül, mint Őt.
Amnesztiát hirdet a Városi Könyvtár

Ingyenes beiratkozási lehetőség április 14-én, nincs késedelmi díj a késve visszahozott könyvekért

2010. 04. 07.

A Városi Könyvtár vezetősége meghirdette a Megbocsátás Napját, amikor köszönöm jár a büntetés helyett az "elfelejtett" könyvekért, filmekért; sőt, a beiratkozási lehetőség is térítésmentes ezen az egy napon. Felhívjuk a figyelmet még egy érdekesnek ígérkező előadásra, amelyen a szaporodó iskolai erőszak a téma.
Megtartotta márciusi ülését a képviselő-testület

Fontos rendeleteket alkottak meg a képviselők

2010. 03. 29.

Az önkormányzat képviselő-testülete március 29-én tartott ülésén módosította a szociális rendeletét, valamint szervezési és működési szabályzatát, és új rendeletet alkotott az önkormányzati bérlakásokról. Megtárgyalta a rendőrség, a DMTK, a KisDuna TV beszámolóit, és kinevezte a Városi Bölcsőde vezetőjét.
A DHRV Kft. közleménye

Leváltja a matricát a csip a szemeteskukákon

2010. 03. 24.

Dunaharaszti úttörő szerepet vállal azzal, hogy Magyarországon elsőként vezeti be a nyugat-európai országok némelyikében már bevált elektronikus rendszert a kommunális hulladék kezelése során. Az alábbiakban a DHRV Kft. közleményét olvashatják az új rendszer előnyeiről.
Székelyföldi testvéreink húzzák a talpalávalót

Ismét megrendezzük a nagysikerű Székely Bált

2010. 03. 22.

Az elmúlt évek hatalmas sikere után ismét tömött díszteremre számítunk a József Attila Művelődési Házban. A jegyek árusítása elővételben megkezdődött, a program összeállt a 2010. évi Székely Bálra.
A 40 év feletti férfiak a veszélyeztetettek

Ingyenes prosztataszűrés Dunaharasztin

2010. 03. 22.

A prosztatarák az egyik leggyakoribb halálok a felnőtt férfiak körében. Rendszeresen elvégzett szűrővizsgálattal azonban ez a betegség megelőzhető. Erre nyílik most lehetőség dr. Török Péter urológus főorvos jóvoltából.
A szabadság a nemzet féltve őrzött kincse

Felemelő ünnep Dunaharasztin - tekintse meg galériánkat!

2010. 03. 16.

Idősek, fiatalok, szülők és gyermekek szép számmal, a csípős hideg ellenére a tavaszi napsütésben. Az ünnep súlyához méltó szónoklat, felemelő, magas színvonalú műsor és legfőképpen: sok-sok mosolygós arc. Szép ünnepet éltünk meg a Hősök terén.
Feltámadott a tenger

A nemzet forradalma, a szabad Magyarország ünnepe

2010. 03. 05.

Nemzeti ünnepeink közül 1848. márciusa az, ami teljes nemzeti egységet tud teremteni, ami mögé a legtöbb magyart oda lehet állítani. Jöjjenek el, és idézzük fel együtt azokat a dicsőséges napokat, és emlékezzünk a hősökre.
Civil szervezetek figyelmébe!

Ismét lehet pályázni a támogatási keretre

2010. 03. 05.

Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására. Az alábbiakban olvashatják a pályázati felhívást, és letölthetik a szükséges dokumentumokat.
Célegyenesbe ért egy régóta húzódó, de annál fontosabb fejlesztés

Autópályává bővül az M0 autóút

2010. 03. 01.

Az alábbiakban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatását olvashatják:
Február 22-én tartotta rendes ülését a képviselő-testület

Egyhangú szavazással fogadták el a költségvetést

2010. 02. 25.

Egyetlen igazán lényeges pontja volt a képviselő-testület legutóbbi ülésének, ám az annál fajsúlyosabb. Több hónapnyi előkészítés után megszületett Dunaharaszti város 2010. évi költségvetése, amelyet teljes egyetértésben fogadott el a testület.
Az Önkormányzat idén is beoltatja a hetedikes leányokat

Mindent megtudhat a méhnyakrákról és a sikeres védekezésről

2010. 02. 24.

Február 25-én 16.30 órakor a Művelődési Ház nagytermében tartandó rendezvényünkön minden kérdésére választ kaphat. Előadást tart dr. Rigó Barbara szülész-nőgyógyász, a SOTE szakorvosa, aki igyekszik megválaszolni az Önökben felmerülő esetleges kérdéseket.

összesen: 1018 db | 30 db/oldal