2024. április 26.
Óvja meg gyermekét, az önkormányzat segít!

Folytatódik a HP-vírus elleni küzdelem

2013. február 27. szerda

A képviselő-testület egyhangúan döntött arról, hogy továbbra is biztosítja a - többek között méhnyakrákot okozó - HP-vírus elleni harchoz szükséges összeget.

A hatmillió forintot is meghaladja az az összeg, amit Dunaharaszti városa az idei évben a méh-, hímvessző-, szájüregi és egyéb, nemi szerveket megtámadó rákos megbetegedéseket, illetve kellemetlen nemi szemölcsöket okozó humán-papillóma vírus elleni küzdelemre fordít. Ebből a pénzből az összes hetedikes gyermek (lányok, fiúk, mindannyian) ingyen beoltatása lehetővé válik a szülők számára, az idősebb jelentkezők is jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá az oltáshoz. Az oltást is megszervezi az önkormányzat, a vakcinákat a gyermekorvosok adják be az iskolákban.

A jelentkezési határidő hamarosan lejár, kérjük, aki még eddig nem tette meg, most jelentkezzen az osztályfőnöknél, védőnőnél, vagy a polgármesteri hivatalban Szűcs Katalinnál (504-425). Nagyon fontos gyermekeink egészsége, jövője, ezt ismerte fel az önkormányzat, amikor bevezette ezt az oltást Dunaharasztin. Évente 500 ember hal meg Magyarországon ebben a rákfajtában, és több ezer a megbetegedések száma. Az oltással mindez megelőzhető!

Ha az Ön gyermeke hetedik osztályos, és még nem jelentkeztek, tegyék meg, akkor is, ha a gyermek másik településen jár iskolába.

Tegyünk együtt gyermekeink egészségéért!

Twitter megosztás Google+ megosztás