2024. február 28.

Napsugár Óvoda

2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 55.
06-24-370051
06-24-370051
Kattintson a megtekintéshez
Vezető(k): Tóthné Szatmári Ágnes óvodavezető

Napsugár Tagóvodánk a Dózsa György út 55. szám alatt található.  Az óvoda 1957 óta működik, az épület a városközpontban helyezkedik el, annak idején családi házból bővítéssel és átalakítással lett kialakítva, a 2000.-es évek elején energetikai felújítására is sor került.

 Az egyemeletes épületben 6 óvodai csoport kapott helyet, 4 homogén összetételű, valamint két vegyes csoport, melyből az egyikben (Szivárvány csoport) német nemzetiségi nevelés folyik. A csoportok létszámának meghatározásakor figyelembe vesszük a rendelkezésre álló termek méretét, így a kisebb két legkisebb alapterületű helyiségben a gyermeklétszám is alacsonyabb.

Az óvoda tevékenységközpontú pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a tapasztalati úton történő ismeretszerzés. A gyermekekkel minden csoportban két óvodapedagógus foglakozik munkájukat két pedagógiai asszisztens és csoportonként egy dadus néni segíti.

A székhely óvodához hasonló módon a SNI és BTM gyermekek fejlesztése biztosított.

Az óvoda udvara megfelelő lehetőséget biztosít a mindennapos levegőzésre, mozgásra. Az elmúlt évben az udvari játékeszközök korszerűsítése is megvalósult.

Színes közösségi programjainkat az épület adottságainak figyelembevételével igyekszünk megvalósítani.  Az óvodai jelentkezések előtt „Óvodakukucskáló” délutánon lehetőséget biztosítunk az intézmény megismerésére. Kora ősszel, hagyományosan a családok részvételével szervezünk programokat, adventi időszakban adventi vásárt rendezünk. A csoportok rendszeresen vesznek részt kulturális programokban úgymint bábszínház látogatás, valamint évente egyszer, nagyobb kirándulást is tesznek az óvodapedagógusok szervezésében a csoportok ( Pl.  Vadaspark). Németes csoportunk aktívan részt vesz a Német nemzetiségi programokon.