Szülés, születés, gyermekágyas időszak, csecsemőgondozás

Születés hete fesztivál immár Dunaharasztin is

2010. 04. 23.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a "Születés hete" országos fesztivál, idén először Dunaharasztin is. Reméljük, mind a családosok, mind a családot tervezők találnak maguknak kedvükre való programot.
A komolyzene kedvelőinek

Újra operagála a művelődési házban

2010. 04. 21.

Puccini, Donizetti, Rossini, Verdi művei csendülnek fel a művelődési házban, a megszokott magas színvonalon, a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában.
Kellemes kikapcsolódás egész napra

Jöjjenek el a majálisra!

2010. 04. 20.

Felhőtlen időjárást nem ígérhetünk, de felhőtlen szórakozást mindenképpen szeretnénk nyújtani azoknak, akik kilátogatnak a DMTK-pályára. Légvárak és egyéb játékok a gyermekeknek, íjászat, büfé, zene, jó hangulat, egyszóval mindaz, ami a majálishoz kell.
Vendégünk a híres gyermek-
pszichológus

Rendhagyó teadélután dr. Ranschburg Jenővel

2010. 04. 19.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a gyermeki lelket nála jobban szinte senki nem ismeri. Mondják róla: „Minden családban elkelne egy ilyen nagypapa!” Legendás tévéműsorából, a „Családi kör”-ből és könyveiből nemzedékek tanulták, hogyan is kell gyermeket nevelni.
Elhunyt dr. Mihálcz Pál nyugalmazott tanár, iskolaigazgató

A dunaharaszti közoktatás meghatározó alakja távozott közülünk

2010. 04. 12.

2010. április 14-én 14 órakor a Dunaharaszti Városi Temető ravatalozójában búcsúztatják el dr. Mihálcz Pál tanár urat, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egykori igazgatóját.
Második fordulót kell tartani április 25-én

Magas részvétel Dunaharasztin az országgyűlési választásokon

2010. 04. 12.

Az országos átlagot meghaladó arányban járultak az urnákhoz a haraszti választópolgárok az országgyűlési választás első fordulójában. Rendkívüli esemény nem volt, a szavazás rendben zajlott. Néhány tized százalékon múlt csupán, de április 25-én második fordulót kell tartani az egyéni jelöltek versenyében.
A Legnagyobb Magyarra emlékezünk

150 éve halt meg gróf Széchenyi István

2010. 04. 09.

Ritkán övez valakit olyan egyöntetű elismerés nagyjaink közül, mint Őt.
Amnesztiát hirdet a Városi Könyvtár

Ingyenes beiratkozási lehetőség április 14-én, nincs késedelmi díj a késve visszahozott könyvekért

2010. 04. 07.

A Városi Könyvtár vezetősége meghirdette a Megbocsátás Napját, amikor köszönöm jár a büntetés helyett az "elfelejtett" könyvekért, filmekért; sőt, a beiratkozási lehetőség is térítésmentes ezen az egy napon. Felhívjuk a figyelmet még egy érdekesnek ígérkező előadásra, amelyen a szaporodó iskolai erőszak a téma.
Megtartotta márciusi ülését a képviselő-testület

Fontos rendeleteket alkottak meg a képviselők

2010. 03. 29.

Az önkormányzat képviselő-testülete március 29-én tartott ülésén módosította a szociális rendeletét, valamint szervezési és működési szabályzatát, és új rendeletet alkotott az önkormányzati bérlakásokról. Megtárgyalta a rendőrség, a DMTK, a KisDuna TV beszámolóit, és kinevezte a Városi Bölcsőde vezetőjét.
A DHRV Kft. közleménye

Leváltja a matricát a csip a szemeteskukákon

2010. 03. 24.

Dunaharaszti úttörő szerepet vállal azzal, hogy Magyarországon elsőként vezeti be a nyugat-európai országok némelyikében már bevált elektronikus rendszert a kommunális hulladék kezelése során. Az alábbiakban a DHRV Kft. közleményét olvashatják az új rendszer előnyeiről.
Székelyföldi testvéreink húzzák a talpalávalót

Ismét megrendezzük a nagysikerű Székely Bált

2010. 03. 22.

Az elmúlt évek hatalmas sikere után ismét tömött díszteremre számítunk a József Attila Művelődési Házban. A jegyek árusítása elővételben megkezdődött, a program összeállt a 2010. évi Székely Bálra.
A 40 év feletti férfiak a veszélyeztetettek

Ingyenes prosztataszűrés Dunaharasztin

2010. 03. 22.

A prosztatarák az egyik leggyakoribb halálok a felnőtt férfiak körében. Rendszeresen elvégzett szűrővizsgálattal azonban ez a betegség megelőzhető. Erre nyílik most lehetőség dr. Török Péter urológus főorvos jóvoltából.
A szabadság a nemzet féltve őrzött kincse

Felemelő ünnep Dunaharasztin - tekintse meg galériánkat!

2010. 03. 16.

Idősek, fiatalok, szülők és gyermekek szép számmal, a csípős hideg ellenére a tavaszi napsütésben. Az ünnep súlyához méltó szónoklat, felemelő, magas színvonalú műsor és legfőképpen: sok-sok mosolygós arc. Szép ünnepet éltünk meg a Hősök terén.
Feltámadott a tenger

A nemzet forradalma, a szabad Magyarország ünnepe

2010. 03. 05.

Nemzeti ünnepeink közül 1848. márciusa az, ami teljes nemzeti egységet tud teremteni, ami mögé a legtöbb magyart oda lehet állítani. Jöjjenek el, és idézzük fel együtt azokat a dicsőséges napokat, és emlékezzünk a hősökre.
Civil szervezetek figyelmébe!

Ismét lehet pályázni a támogatási keretre

2010. 03. 05.

Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására. Az alábbiakban olvashatják a pályázati felhívást, és letölthetik a szükséges dokumentumokat.
Célegyenesbe ért egy régóta húzódó, de annál fontosabb fejlesztés

Autópályává bővül az M0 autóút

2010. 03. 01.

Az alábbiakban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatását olvashatják:
Február 22-én tartotta rendes ülését a képviselő-testület

Egyhangú szavazással fogadták el a költségvetést

2010. 02. 25.

Egyetlen igazán lényeges pontja volt a képviselő-testület legutóbbi ülésének, ám az annál fajsúlyosabb. Több hónapnyi előkészítés után megszületett Dunaharaszti város 2010. évi költségvetése, amelyet teljes egyetértésben fogadott el a testület.
Az Önkormányzat idén is beoltatja a hetedikes leányokat

Mindent megtudhat a méhnyakrákról és a sikeres védekezésről

2010. 02. 24.

Február 25-én 16.30 órakor a Művelődési Ház nagytermében tartandó rendezvényünkön minden kérdésére választ kaphat. Előadást tart dr. Rigó Barbara szülész-nőgyógyász, a SOTE szakorvosa, aki igyekszik megválaszolni az Önökben felmerülő esetleges kérdéseket.
Gyermekeink javára hasznosulnak a pénzösszegek

Ajánlja fel adója 1%-át a dunaharaszti intézmények, közalapítványok javára!

2010. 02. 19.

Ismét itt van az 1%-ok "szezonja". Szíves figyelmükbe ajánljuk városunk intézményeit és közalapítványunkat, ahol nyomon követhetően és a lehető leghatékonyabban hasznosulnak a felajánlott pénzösszegek.
Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

A legtöbb kérdés a közbiztonságot és a Fő út felújítását érintette

2010. 02. 17.

Február 15-én került sor az évi rendes közmeghallgatásra a József Attila Művelődési Házban. Este 6 órára a díszterem nagy részét megtöltötték az érdeklődők. A képviselő-testület is teljes létszámban megjelent. A hagyományoknak megfelelően először dr. Szalay László polgármester ismertette az elfogadás előtt álló költségvetés főbb számait.
A Szociális és Egészségügyi Bizottság beszámolója

Tekintse meg, hogyan hasznosul a szociális célokra szánt pénzügyi keret!

2010. 02. 15.

Biztosan sokakat érdekel - és sajnos egyre többeket személyesen érint -, hogy mit és hogyan tesz az önkormányzat szakbizottsága a rászoruló, nehéz helyzetbe került emberek érdekében. Az alábbi munkaanyag közlésével azt is szeretnénk elérni, hogy rálátást nyújtsunk az érdeklődőknek az általuk választott képviselők munkájára.
Remek programok unalmas téli estékre

Lányok-asszonyok figyelmébe!

2010. 02. 11.

Hölgyeknek kedveskedik néhány programjával a kultúrház vezetése. Fellép például Csernus Imre is a közeli napokban. Nyugodtan nevezhetjük "fellépésnek" a nagy sikerű pszichiáter előadását, amelyre február 22-én, 18 órai kezdettel kerül sor a kultúrházban.
Középpontban a város 2010. évi költségvetése

Közmeghallgatást tart a képviselő-testület február 15-én

2010. 02. 09.

Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete tisztelettel meghív minden érdeklődőt a 2010. február 15-én, 18 órai kezdettel megrendezendő közmeghallgatásra a József Attila Művelődési Ház nagytermébe. A fő napirendi pont a város költségvetése lesz, de természetesen mód és lehetőség nyílik egyéb témák megtárgyalására is.
Ülésezett a képviselő-testület

Szilárd burkolatot kap a Domb utca és a Vörösmarty utca

2010. 02. 02.

A költségvetés tervezetével foglalkozott kiemelten a képviselő-testület a 2010. január 25-én megtartott ülésén. Egyhangú döntést hoztak arról, hogy - a korábbi terveknek megfelelően - az idei évben megépül mind a Domb-, mind a Vörösmarty utca.
Február 1-től megváltozik az orvosi ügyeleti szolgálat telefonszáma

Bemutatjuk városunk sürgősségi betegellátásának rendszerét

2010. 01. 27.

Február 1-től a 06-1-301-6969-es telefonszámon érhető el az orvosi ügyelet. Ennek a változásnak az apropóján felvázoljuk mindazt, amit a sürgősségi betegellátás rendszeréről tudni érdemes. Az összefoglalást dr. Kovács György ny. orvos, képviselő készítette.
A gyermekek már tavaly birtokba vehették a megszépült intézményt

Miniszterelnöki látogatás az újjávarázsolt Mese Óvodában

2010. 01. 27.

Számos mosolygós arcú kisgyermek, elégedett gondozók és egy, a mai igényeknek maradéktalanul eleget tevő intézmény. A dunaharaszti Mese Óvoda korszerűsítése – egyebek mellett – az egyik nagyléptékű változás a város életében. Az intézménybe látogatott január 21-én Bajnai Gordon miniszterelnök. A megvalósuló fejlesztéseket célzó térségi látogatások dunaharaszti helyszínén Dr. Szalay László, a város polgármestere fogadta.
Évente 500 emberéletet követel a méhnyakrák Magyarországon

Az önkormányzat idén is meghirdeti a megelőző oltással történő védekezést

2010. 01. 19.

A 2009-ben városunkban - a célcsoportban rendkívül magas, 92%-os részvétellel - elindított, humán-papillóma vírus elleni védekezés az idén is folytatódik. Az alábbiakban olvashatják felhívásunkat és egy tájékoztatót is a vírusról, és az általa okozott rákos betegségről.
Legnagyobb zeneszerzőink műveit hallgathatjuk a művelődési házban

Dunaharasztin lép fel a Budapest Piano Trio

2010. 01. 14.

Liszt, Bartók, Kodály és Haydn muzsikája csendül fel január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából a József Attila Művelődési Házban.
Az Európai Unió támogatja a körgyűrű építését

Zöld utat kapott végre az M0 autópálya

2010. 01. 14.

A közelmúltban megszületett brüsszeli döntésről Varju László fejlesztéspolitikai államtitkár közleményét az alábbiakban olvashatják:
Az okmányiroda tájékoztatója

2010. január 1-től megváltoztak a járművek adásvételének szabályai

2010. 01. 12.

Az alábbiakban olvashatják írásunkat a jogszabályváltozásokról, az "űrlapok" ablakba pedig elhelyeztünk egy-egy szerződésmintát.

összesen: 886 db | 30 db/oldal