Amiről a haraszti utcák mesélnek IV.

A rendíthetetlen Mindszenty József

2010. 12. 10.

A Felsőváros egyik legszebb, egy kilométer hosszú gyűjtőútja ma Mindszenty József bíboros, hercegprímás nevét viseli. Nem volt ez mindig így, az utca elnevezése többször változott hosszú történelme során.
Nagyáruházakban gyűjtött adományokat a Vöröskereszt

Hogy másoknak is szép legyen a karácsony...

2010. 12. 07.

... ezzel a mottóval idén is kétnapos lakossági adománygyűjtést szervezett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Vöröskereszt, hogy a rászoruló családok asztalára is ünnepi vacsora kerülhessen. Az adományokat december 3-án és 4-én önkéntesek gyűjtötték az akcióhoz csatlakozó Auchan, Metro és Tesco áruházakban.
Könyvbemutató, Mikulás, Luca-nap

Programok kicsiknek, nagyoknak a könyvtárban és a művelődési házban

2010. 12. 02.

Dr. Helméczy Mátyás, városunk kiemelkedő személyisége új könyvének multimédiás bemutatójára kerül sor a Városi Könyvtárban. Ugyanitt rendhagyó mikulásnapi gyermekdühöngő, a művházban pedig Luca-napi játszóház.
A hétköznapok hőseit ünnepelték

Véradókat köszöntöttek a művelődési házban

2010. 11. 26.

Dunaharasztin olajozottan, jól szervezetten történnek meg a véradások, ez elsősorban Kővágó Mónikának, a Magyar Vöröskereszt helyi titkárának köszönhető. A véradókat köszöntő rendezvényen most azokat ünnepelték, akik önzetlen áldozatukkal ismeretlen embereken segítenek.
A Megváltó eljövetelét várjuk

Adventi ünnepségsorozat Dunaharasztin

2010. 11. 22.

Adventus Domini - az Úr eljövetele. A keresztény világ Jézus Krisztus születését várja az adventi időszakban. Városunkban is ápoljuk ezt a szép hagyományt, így mind a négy adventi vasárnapon várjuk az ünnepelni vágyókat.
Ülésezett a képviselő-testület

Megsegítik a bajbajutott Bárka Alapítványt

2010. 11. 16.

November 15-én megtartotta soron következő rendes ülését a képviselő-testület. Az ülés a bizottságok külső (nem képviselő) tagjainak ünnepélyes eskütételével kezdődött.
November végi programok

A Művelődési Ház ajánlata

2010. 11. 16.

Nem kell ahhoz feltétlenül a fővárosba utazni, hogy minőségi kulturális élményben legyen részünk. Adventi készülődés, Chopin-est és Katalin-bál.
Gyorsan terjednek a Márton-naphoz kapcsolódó vigasságok

A pannóniai szent és kultusza

2010. 11. 10.

November 11-én van Márton napja, és ez a jeles nap az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sok helyen elevenítik fel a hozzá kapcsolódó népszokásokat. De ki is volt tulajdonképpen az a személy, aki nevét adta az ünnephez?
Bepillantás a természet csodálatos világába

Az év természetfotói

2010. 11. 03.

Máté Bencét választották az év természetfotósának. A fiatal művész már több díjat besöpört külföldön is.
Művelődési Ház, november

Érdekes ismeretterjesztő előadások

2010. 11. 02.

A József Attila Művelődési Ház két programjára hívjuk fel a figyelmet.
Temerini küldöttség járt Dunaharasztin

Délvidéki vendégek a polgármesternél

2010. 10. 28.

Temerin a Délvidék dél-bácskai körzetében fekszik, Újvidéktől pár kilométerre északra. Húszezer lakosának 40%-a magyar.
Felemelő ünnepség a Hősök terén

Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról - galériával

2010. 10. 25.

Méltó módon emlékezett meg a város lakossága a szabadságharcosok 54 évvel ezelőtti hősies harcáról.
Dunaharaszti lakossága segített a bajban

Átadták az adományokat a vörösiszap károsultjainak

2010. 10. 25.

Több, a városunkban működő civil szervezet csatlakozott ahhoz az adománygyűjtő akcióhoz, amelyet a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete kezdeményezett a vörösiszap-katasztrófa során nincstelenné vált honfitársaink megsegítésére.
A Hősök terén emlékezünk október 23-án

1956: a magyar nemzet közös tragédiája és közös büszkesége

2010. 10. 19.

Október 23-án, szombaton délután (17.30-kor) ismét összegyűlünk a Hősök terén, hogy megemlékezzünk azokról, akiknek mi, mai magyarok a tartásunkat, önbecsülésünket köszönhetjük.
Alakuló ülések a Városházán

Felálltak a kisebbségi önkormányzatok

2010. 10. 18.

Október 11-én, a Városháza dísztermében megtartotta alakuló ülését a német, a bolgár, a cigány és a lengyel kisebbségi önkormányzat. A testületek megválasztották tisztségviselőiket is.
Letették az esküt a város vezetői

Magalakult a képviselő-testület

2010. 10. 13.

Október 12-én, 14 órakor tartotta meg ünnepélyes alakuló ülését az új, 12 tagú képviselő-testület. Megválasztották az alpolgármestereket és felállították a bizottságokat is.
A prosztatarák népbetegség Magyarországon

Ingyenes prosztataszűrés Dunaharasztin

2010. 10. 11.

A tavaszi, sikeres vizsgálathoz hasonlóan októberben is ingyenes prosztataszűrésre kerül sor Dunaharasztin.
Ismét amnesztiát hirdetnek

Nyílt nap a Városi Könyvtárban

2010. 10. 11.

Ebben az évben is megtartja nyílt napját a Városi Könyvtár: ingyenes beiratkozási lehetőséggel, ingyen elvihető könyvekkel és filmekkel, valamint egyéb meglepetésekkel várják az érdeklődőket október 12-én.
Segítsünk a bajbajutottakon!

Adománygyűjtés a piacon és számlaszámok a vörösiszap áldozatainak megsegítésére

2010. 10. 07.

Egyre szörnyűbb katasztrófa képe bontakozik ki előttünk, amikor a kolontári és devecseri felvételeket nézzük a televízióban. Úgy tűnik, sokan végleg elvesztették otthonukat, vagyonukat, reményüket. Álljunk melléjük a bajban!
Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk

Életüket adták a honért

2010. 10. 06.

1849. október 6-án a bosszúszomjas osztrák császári udvar és a kegyetlenkedésekben élenjáró hadvezetés egy utolsó, végső csapást akart mérni a szabadságharc hőseire. Nem tudhatták, hogy azok nevét örökre megőrzi a magyar nemzet emlékezete.
Rendben zajlott az önkormányzati választás

A választók közel fele szavazott Dunaharasztin

2010. 10. 03.

100%-os feldolgozottság mellett dr. Szalay László nyerte a polgármester-választást városunkban. Rajta kívül 11 képviselői helyről és a kisebbségi önkormányzatok összetételéről is döntöttek Dunaharaszti polgárai, és voksoltak a megyei közgyűlés pártjaira is. Az eredményeket az alábbiakban olvashatják.
Mindig büszkén vállalta magyarságát

85 éves korában elhunyt Tony Curtis

2010. 09. 30.

85 éves korában, otthonában hunyt el a színészlegenda, akinek szülei Mátészalkáról érkeztek Amerikába.
Köszönetnyilvánítással kezdődött az ülés

Utolsó ülését tartotta jelen összetételében a képviselő-testület

2010. 09. 27.

A 2006-ban megválasztott képviselő-testület megtartotta utolsó ülését. Dr. Szalay László polgármester köszönetet mondott a testület minden tagjának négyéves munkájáért, és sok sikert kívánt mindazoknak, akik ismét megmérettetik magukat.
Új köntösbe öltözik Dunaharaszti Fő útja

Avatóünnepség a Kerkai Parkban

2010. 09. 25.

Az Európai Unió, a Magyar Állam és Dunaharaszti Város közös beruházás-sorozata, melynek során újjáépül a városközpont, végső szakaszához közeledik. A megújult Templomkert és a Szent István-szobor elkészülte után a Fő út avatása van soron. Ütemesen halad eközben a Laffert-kúria és a szigeti lejáró építése is.
Kerekes Anna festőművész Pro Urbe díjat kapott

Ünnepségsorozat a várossá válás tizedik évfordulóján

2010. 09. 21.

Komolyzenei koncertekkel, kiállítással és szüreti felvonulással tette emlékezetessé Dunaharaszti a várossá avatásának kerek évfordulóját. Az eseménysorozaton részt vettek testvérvárosunk, Altdorf bei Nürnberg képviselői is. Kerekes Anna festőművész magas kitüntetésben részesült.
Magyar honvédek, magyar katonák - Pákozdtól Afganisztánig

Különleges élmények a Katonai Emlékparkban

2010. 09. 14.

Néhány héttel ezelőtt a Balaton felé vezetett az utam, amikor a pákozdi kijárat előtt észrevettem a "Doni emlékhely" feliratú útbaigazító táblát. Nosza rajta, gondoltam, tegyünk egy kis kitérőt. Ebből aztán félnapos kirándulás lett.
Tíz évvel ezelőtt nyertük el a minket megillető helyet a magyar városok sorában

Dunaharaszti a várossá válást ünnepli

2010. 09. 11.

Kerek évfordulót ünneplünk, hiszen 2000-ben, az ezredfordulón adományozta a Magyar Köztársaság Elnöke Dunaharasztinak a városi címet. Gálaesttel, szüreti felvonulással és komolyzenei koncertekkel emlékezünk legújabb kori történelmünk jeles eseményére, és az alább olvasható meghívóval invitáljuk meg városunk polgárait az ünnepi rendezvényekre.
Prokofjev: Péter és a farkas

Zenés mesejáték a művelődési házban

2010. 09. 07.

Szeptember 10-én, pénteken 18 órakor kerül színre a klasszikus darab, a belépés ingyenes. Sok nézőre számítunk, nem mindennapi művészi élményre van kilátás.
Gördeszkások, bringások! Tiétek a pálya!

Néhány nap múlva avatjuk a Sportjátszóteret

2010. 09. 01.

2010. szeptember 10-én, 16 órakor ünnepélyesen megnyitjuk és átadjuk a Sportjátszóteret a Piactéren. Polgármesteri köszöntő is lesz, meg zene és büfé is, de a legfontosabbak a pályák, melyek között néhány egészen különleges is akad.
N. Tóth Ágnes ünnepi beszéde

A Dunaharaszti Szent István - szobor

2010. 08. 30.

N. Tóth Ágnes művészettörténész kiváló ismertetőt tartott augusztus 20-án a Templomkertben R.Törley Mária gyönyörű szobráról, mely városunk ékessége egyben. Az alábbiakban - sokak kívánságára - leközöljük a beszédet.

összesen: 949 db | 30 db/oldal