2024. április 25.
Virágágyás a rákbetegekért

Támogassuk a Hospice ház felépítését!

2013. május 21. kedd

A református egyház Majosházán építi fel azt a házat, ahol lelki segítséget, együttérző gondoskodást kaphatnak a gyilkos kórral küzdő betegek. Az egyház és a dunaharaszti környezetbarátok most összefogtak, és virágültetéssel hívják fel a figyelmet a Házra és a mozgalomra.

Tisztelt Dunaharaszti Környezetbarát Egyesületi Tagok, Civil Egyesületek, pártoló tagok, velünk együtt munkálkodók, Dunaharasztiak!
Számunkra nagyon fontos környezetünk, ahol élünk; Dunaharaszti, mind a környezet, mind pedig maguk az emberek, az összefogás és egymás segítése.
A 2013-as évben a virágültetési akciónkat, környezetünk szépítését nem csupán magára a környezetünkre való figyelemfelhívásként tűztük ki célul. Virágágyást alakítunk ki a Knézich utcai buszfordulóban. Az emberek figyelmét szeretnénk felhívni közös ügyünkre, ahol egymást segíthetjük a bajban. A HOSPICE szó, még mindig tabu, vagy talán nem eléggé ismeretes, így a kialakított virágágyásban ezt a szót, hogy HOSPICE, egynyári virágokból rakjuk ki.
A virágágyás így nem pusztán egy kellemes, üde látványa lenne a Harasztiba érkezőknek, hanem figyelemfelkeltő, hogy mennyire fontos az egymásra odafigyelés, segítségnyújtás a bajban. Hiszen ma már alig van olyan család, akit elkerül a gyilkos kór: a RÁK. Majosházán a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia szolgálat HOSPICE házat épít e betegeknek közadakozásból (az építkezés elkezdődött!), hogy betegségüket emberhez méltón tudják viselni, tudjanak távozni, ha itt az idő. Segítség ez a betegnek és az Ő családjának, csupán ez, amit Mi összefogva adhatunk. Szükséges egy olyan ház, ahol a szakszerű ápolás mellett lelki támaszt is kaphatnak a betegek. Ne feledjük, nincs annál rosszabb, mint jó szó nélkül, egy ölelés, egy kézsimogatás nélkül, rideg kórházakban várni azt az időt, ami az orvosok szerint is „csak hátra van”.
A cél, hogy a térségünkben összefogásként, közadakozásból épülő, minden bajbajutott család számára elérhető HOSPICE ház minél előbb felépülhessen és erre a mozgalomra a figyelmet ráirányítsuk.
Csatlakozott munkafelajánlással a Dunaharaszti Református Egyház gyülekezetének ifjúsága, http://dunaharaszti.reformatus.hu/stat/hirlevel-majus.pdf
Kérlek, csatlakozz és segíts, e figyelemfelkeltő és egyben városunkat szépítő virágágyás kialakításában!
Segítségként várunk ásni, ültetni, locsolni!
Virágágyás kialakítása, ültetése: 2013.május 25-én, szombaton 08.00 órai kezdettel a Knézich utcai buszfordulóban.
Információ: www.dhke.hu
Drscsákné Kerekes Gabriella: 06 30 994 2577

Twitter megosztás Google+ megosztás