2024. április 19.

Vonatpótlás Dunaharasztiról május 2-ától

2022. április 28. csütörtök

Címkék: vonatpótlás
Megegyezett az Önkormányzat a Ventonával, hétfőn indulnak a buszok Máv-Alsótól. Az önkormányzati mentesítő járatokat bárki, ingyenesen használhatja. Menetrendek, hasznos infók lentebb.

Az első három tábla a Volánbusz mentesítő járatairól tájékoztat, a negyedik az Önkormányzat "ráhordó" járatairól.

Vonatmentesítő járatok menetrenddel - május 2-ától indulnak a buszok a MÁV-Alsóról a Dunaharaszti Külső (központi) HÉV Megállóhoz!

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a munkanapokon Budapestre utazók, különösképpen a diákok és a munkába igyekvők számára segítséget nyújtsunk a május 1-jén életbe lépő vágányzárral kapcsolatos közlekedési változások miatt.

A Ventona Trans Kft.-vel kötött megállapodásunk értelmében a MÁV-Alsó állomásról induló önkormányzati buszok a Dunaharaszti Külső (központi) HÉV Megállóhoz szállítják majd az utasokat, ahol a HÉV-re és a Volánbusz mentesítő, valamint hagyományos járataira is át tudnak szállni. Útközben nem lesznek megállók, kizárólag a két végpont között fognak közlekedni a körjáratok. A buszjáratok csak munkanapokon fognak közlekedni, az utazás bárki által ingyenesen igénybe vehető. Hétvégeken és munkaszüneti napokon a szokásos helyi buszközlekedéssel, továbbra is a megszokott jegyvásárlási feltételekkel lehet utazni.

Az önkormányzat által finanszírozott helyi mentesítő buszközlekedés költsége jelentős terhet ró városunkra, mégis úgy döntöttünk, hogy az érettségik és a vizsgaidőszak közeledte miatt a lehetséges legtöbb, vagyis 30 járatot indítunk el május 2-án hétfőn reggel. A menetrend a már nyilvános Volánbusz menetrendhez (https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/38585) igazodik. Az önkormányzati buszok pár perccel hamarabb megérkeznek a HÉV megállóhoz, hogy az átszállás zavartalan legyen. Hamarosan táblákon is olvasható lesz a 2 végponton (MÁV-Alsó és HÉV Külső Megálló) a menetrend.

Mivel felmérésünk szerint sokan kerékpárral érkeznek, a MÁV-Alsó állomásnál térfigyelő kamerával ellátott kerékpártárolót is kiépítünk majd, ezzel könnyítve a mindennapi utazás terhein.

Folyamatosan figyelni fogjuk a forgalmat és az utasok igényei szerint alakítjuk majd a járatok gyakoriságát. Elképzelhető, hogy a nyári időszakban ritkítható lesz a járatszám, majd szeptembertől újra sűrűbb – így a költségek optimalizálása is megvalósulhat. Mivel előre láthatóan több évről van szó, fontos figyelnünk a költségeket, hogy hosszú távon biztosítani tudjuk a mentesítő buszjáratok elérését a dunaharasztiak számára a legfontosabb időszakokban, mint pl. a tanév. Természetesen figyelni fogjuk a közlekedési helyzetet és nyitottak vagyunk a visszajelzésekre.

Csatolt fájlként közöljük a Volánbusz tájékoztató anyagait is.

Kapcsolódó fájlok: A Volánbusz szórólapja dunaharasztiaknak , Menetrendek a 150. sz. vasútvonal pótlására , A Volánbusz tájékoztatója a vonatpótlásról
Twitter megosztás Google+ megosztás