2024. október 16.

Rózsaszín szalagos séta a mellrák ellen

2024. október 14. hétfő

A világon mindenütt a rózsaszín szalag jelképezi azt a küzdelmet, amelyet a mellrákkal diagnosztizált nők folytatnak az egészségükért. 2020 óta Dunaharasztin is sétára hívjuk mindazokat, akik érintettek, vagy éppen jelenlétükkel akarják erősíteni ezt a sokszor magányos harcot.

A kampányt eredetileg a néhai Evelyn H. Lauder, a nevét viselő világmárkát alapító üzletasszony alapítványa indította el. A ma több, mint 70 országban folytatott mellrákellenes kampány ez idáig több, mint 53 millió dollárt gyűjtött nemzetközi kutatások, tájékoztatás és orvosi ellátás finanszírozására.

Magyarországon minden 8-9. nőt érint a mellrák az élete valamelyik szakaszában.

Dunaharaszti közössége ehhez a kampányhoz csatlakozik.

Én hiszem, hogy mindenki életében van legalább egy fontos nő, akiért megtenne akár csak egy rövid sétát, hogy felhívja figyelmét a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára!

A mellrák elleni séta nem csak egy túra, ez egy kampány, egy üzenet, egy felhívás, egy ajándék.

Az eseményt azért hoztuk létre, hogy csatlakozva az ehhez hasonló figyelemfelkeltő kampányokhoz, üzenetet közvetítsünk, hogy itt, a közvetlen környezetünkben hívjuk fel a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára, a korai felismerés létfontosságú szerepére!

Az esemény:
????Kampánya egy komoly betegség elleni küzdelemnek.
????Üzenet minden 45-65 év közötti nő számára a rendszeres szűrővizsgálatra.
????Felhívás a mellrák veszélyére, kimenetelére,  megelőzhetőségére.

Október a Mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében közösségi sétánk a Bezerédi-lakópark területén: 2024. október 26. szombat délután, délután 17 órakor között kerül megrendezésre!

Gyülekező, rajt a Bezerédi sportparknál a pavilonnál, további részletek hamarosan az eseménynél.

Remélem találkozunk!

Kormanik Andrea

szervező

Fotó Tóth Gábor - dho

Twitter megosztás Google+ megosztás