2024. április 28.
A Némedi úti aluljáró lezárásának napján, 2024. január 15-én a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrizték a Budapest-Belgrád vasútvonal kivitelezője által határidőre vállalt gyalogos átkelőhely állapotát, illetve a lezárást követően az érintett útszakaszok közlekedés-biztonságát. Munkatársaink azonnal jelezték a KRESZ táblák zavaros és megtévesztő jelzéseit, valamint az ideiglenes gyalogos átkelőhely alkalmatlanságát.

Az elmúlt héten dr. Szalay László polgármester úgy döntött, nem várunk a vasút kvitelezőire, ezért saját erőből megépítettük a viacolor burkolattal rendelkező rámpát, amelynek segítségével babakocsival is lehet közlekedni az ideiglenes gyalogos átkelőhelyen a Gyárköz u. – Vasút u. között. Mivel építési területről van szó, nincs közvilágítás, ezért jelzőfényeket helyeztettünk ki, amelyek segítik a biztonságot. A beruházó lebetonozta az átkelő többi részét és megerősítette a lépcsőt.

2024. január 24-én újra közös helyszíni terepszemlét tartottunk a Magyar Közút regionális és központi üzemmérnökségének munkatársaival, akik elmondták, hogy a beruházónak, illetve az alvállalkozónak kellett volna startra kész állapotban, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban átadni a területet.

A Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodája folyamatosan egyeztet. A következő napokban megtörténik a KRESZ táblák ellenőrzése, pótlása. Az Önkormányzat kérésére a Magyar Közút munkatársainak beleegyezésével útburkolati jelekkel látjuk el a kritikus csomópontokat a biztonságos közlekedés érdekében, valamint, ahogy az időjárás engedi, a Móricz Zsigmond utcán sárga útburkolati jeleket festünk fel és figyelmeztető táblákat helyezünk ki, amelyek a gyalogosközlekedést támogatják.

Twitter megosztás Google+ megosztás