2024. április 24.
Megkezdtük a prosztata- és a méhnyak szűréseket, és hamarosan városunkba érkezik a Szűrőbusz is, számos lehetőséggel.

Dunaharaszti rendszeres szűrőprogramokat szervez a városban lakók egészségének érdekében, a költségvetésben évről évre egyre több pénzt különítünk el, hogy lehetőséget kínáljunk akár a gyermekek, akár a felnőttek egészségéről legyen szó.

Idén ősszel a prosztata szűrésen három időpontban, az Orvosi rendelőben (Damjanich u. 32.) lehet részt venni Dr. Török Péter urológus főorvos rendelésén szeptember 13-án, 20-án és 27-én 17 órától. Az ellátás sorszám szerint történik, az első napon 26 pácienst láttak el.

Szeptember 22-én a Piac téren szűrőbusz várja a harasztiakat reggel 9-től délután 4 óráig. A buszon fej, nyak, szájüregi rákok szűrése, vércukor, vérzsírok, vérnyomás, boka-karindex mérés, csontsűrűség mérés, EKG és férfiaknak PSH mérés vehető igénybe.

A méhnyak szűrést a védőnők szeptember 30-án 13:00 órától végzik a Védőnői tanácsadóban (Damjanich u. 23.). Örömmel tapasztaltuk a hatalmas érdeklődést, aki most nem kapott időpontot, az 3 hónap múlva, 2022. december 2-án tud menni, hiszen negyedévente megszervezzük a hölgyek számára a vizsgálatot.

Kérjük, vegyék igénybe az ingyenes szűréseket egészségük érdekében, hogy megelőzhető vagy gyógyítható legyen egy komolyabb betegség!

Twitter megosztás Google+ megosztás