2023. december 02.
Az időjárás miatt az eredeti tervekhez képest egy héttel később, szeptember 30-án, szombaton került sor a Mozdulj ki! Próbáld meg! Játékos sportnap és sportágbemutatóra a Bezerédi Sportparkban és a Sport-szigeten. A rendezvényt Dunaharaszti Város Önkormányzata, a DV Kft., a Dunaharaszti Nádor Lakóövezetért Közhasznú Egyesület és a Dunaharaszti Munkás Testedző Kör szervezte.

Mottóként Pierre de Coubertin báró „nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel” gondolatát választották a szervezők, hiszen a nap elsősorban nem a versenyről, nem a profi teljesítményről, hanem a sport és a mozgás szeretetéről szólt.

A Sportnap reggelén bemelegítő zenés tornát tartott Katus Attila aerobik oktató – hatszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, világjátékok győztes sportoló, majd kezdődtek a vidám sportversenyek, melyek során 7-7 pecsétet kellett szerezni a játékosoknak, hogy bizonyítsák, részt vettek az egyes próbákon.

MOZDULJ KI! Jókedvű délelőtti vetélkedők várták a mozogni vágyókat: futás; szlalom kerékpárral, kismotorral, babakocsival (saját eszköz szükséges); kötélhúzás; célba dobás; ugrálókötelezés; zsákbanfutás; hullahoppozás; labdavezetés.

PRÓBÁLD MEG! A délutáni sportágbemutató és pecsétszerző játékok során nyolc sportágat próbálhattak meg a résztvevők: asztalitenisz, birkózás, karate, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, tenisz és sárkányhajózás. A sárkányhajózást Szigeti Péter sárkányhajó kormányos világbajnok irányításával a DMTK vízisport-telepén ismerhették meg az érdeklődők. A délután folyamán a DMTK élő sakk, valamint sakkszimultán bemutatót tartott, az érdeklődők beülhettek az egyesület rally versenyautójába is.

Több mint 140 fő regisztrált a vetélkedőkre, nekik drukkolt a Sportnapra kilátogató közönség, így együtt közel 400-an voltak a szombati rendezvényen. Akik összegyűjtöttek délelőtt és délután is a 7-7 pecsétet, azok részt vehettek a sorsoláson, ahol nyereményeket ajándékoztak a szervezők – de nem is akármilyen nyereményeket! Híres sportolók, sportvezetők, csapatok aláírásával ellátott mezeket, sportszereket lehetett nyerni.

A fődíj az idei budapesti, augusztusi Atlétikai Világbajnoksághoz kapcsolódó ajándékcsomag volt:

VB hátizsák, VB kulacs, egy Youhuu figura, és a Világbajnokság legeredményesebb magyar versenyzője, Halász Bence kalapácsvető VB bronzérmes atléta által dedikált sportmez.

Az ajándék kézilabdát Ilyés Ferenc, a kézilabda szövetség elnöke dedikálta. A Telekom Veszprém kézilabda csapat minden tagja ellátta kézjegyével a sportmezt, amit a szerencsés nyertes hazavihetett. Hanga Ádám, a legjobb magyar kosárlabdázó, nemzetközi szinten jegyzett kosárlabda játékos és Báder Márton, a korsárlabda szövetség elnöke írta alá a kosárlabdát, Szalai Ádám sokszoros válogatott labdarúgó, hosszú éveken át a Nemzeti Válogatott csapatkapitánya dedikálta a futball labdát, amelyeket nagy örömmel adtak át a szervezők. A bátor próbatévők Heraklesz csomagot is nyerhettek (sportruha, hátizsák, törölköző, kulacs) amely a kiválasztott 600 legjobb magyar utánpótlás sportolókhoz kapcsolódik.

Este hat órától a Bezerédi Sportpark zenepavilonjában a Blackwater Bullfrog zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget.

Nagyszerű napot töltöttünk együtt, köszönjük, hogy eljöttek, reméljük, találkozunk még, hiszen közel 400 ember mondhatja el: kimozdultunk, megpróbáltuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás