2024. július 20.
Címkék: Bezerédi Park
Nagyon sokan várták már, és nagyon sokan eljöttek az ünnepélyes megnyitóra - íme, ezt tudja a Bezerédi Sportpark, amely Dunaharaszti egyik legnépesebb, zömmel gyermekes családok által lakott városnegyedében nyitotta meg kapuit. A cikkhez galéria is tartozik!

Lassan két hét is eltelt már a megnyitó óta, de a Park népszerűsége nem csökken, folyamatos a gyerekzsivaj, a labdák pattogása, foglaltak a pingpongasztalok és a petanque-kal is egyre többen ismerkednek meg. A Haraster Dorfmusik koncertje sokáig emlékezetes marad, akárcsak az a rengeteg vidám ember, aki eljött a farsangi jelmezes futásra, vagy csak együtt örült a többiekkel, közben elmajszolt egy fánkot, ivott a hidegben egy forralt bort vagy egy pohár teát. Pánczél Károly országgyűlési képviselő és dr. Szalay László polgármester, az esemény szónokai is azt emelték ki, hogy a felhőtlen öröm, a sportolás, a mozgás, az együttlét helye lehet az új közösségi tér, ahol szabadtéri koncertek, városi események megrendezésére is lehetőség van. A Park az év minden napján nyitva tart, az Önkormányzat hozta létre és viseli gondját, Önöktől csak annyit kérünk, vigyázzanak rá, és használják örömmel, egészséggel!

Az alábbiakban bemutatjuk a Parkot, egy korábbi cikkünk segítségével.

A Bezerédi Sportpark létrejötte

A város képviselő-testülete 2020-ban úgy döntött, hogy megvásárolja a jelentős nagyságú telket, és azon egy új szabadtéri sport- és közösségi teret hoz létre, ahol minden korosztály jól érezheti magát. Nagyon komoly előkészítési munkák kezdődtek a hatalmas projekttel kapcsolatban, pályázatok figyelése, megírása, egyeztetések, újratervezések… ahogy az lenni szokott, amikor elhatározzuk, hogy értéket akarunk teremteni Dunaharaszti és lakói számára. Nyugodtan mondhatjuk, megérte a fáradtság.

Nyertes pályázat eredményeként, kormányzati támogatással valósult meg első ütemben, a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében az új szabadtéri kondipark, melynek közvetlen szomszédságában a város saját forrásaiból és támogatásból épült fel a Bezerédi Sportpark, melynek környezetét is rendeztük, parkolósávot építettünk és utcafásítást végeztünk.

A Sportpark ünnepélyes alapkőletétele 2022. március 22-én volt, de a szomszédjában felépült szabadtéri kondipálya már 2022. július 25. hétfőtől éjjel-nappal várta a sportolni vágyókat. Itt 17 különböző eszköz (pl. dupla multifunkciós tréner, különböző húzódzkodók, kapaszkodó létrák, lépegetők, has- és hátizom erősítők) várja a látogatókat rekortán burkolattal és ivókúttal. A parkot körbevevő, ugyancsak rekortán burkolatú futópálya szintén 0-24 órában használható.

Nyitvatartás

A park sportpályákkal és a gyermekek számára kialakított játszótérrel rendelkező területét kerítéssel és zárható kapukkal vettük körbe annak érdekében, hogy sokáig élvezhessük a gyönyörű, modern közösségi teret. Nyári időszakban hétköznapokon 8:00-21:00 óráig, hétvégente 9:00-21:00 óráig, téli időszakban hétköznapokon reggel 8:00-tól este 20:00 óráig, hétvégente 9:00-től 20:00 óráig tart nyitva a park.

Szabadtéri programok az egész családnak – a Sportpark attrakciói

Várja a családokat, mozogni vágyókat három ping-pong asztal, egy multifunkciós röplabda/lábtenisz/tollaslabda pálya, külön streetball pálya, kispályás foci- és kézilabda pálya (kosárlabda palánkokkal), kényelmes padok, gyerekek számára libikókák, mászókák, homokozó, játszóvár, hinta, nyugágyak, zenepavilon, ivókutak, női- és férfi mosdók. A petanque pálya Magyarországon még talán egzotikus újdonságnak számít, ezért a játékszabályt egy táblán elérhetővé tesszük. A park egész területén elérhető a free wifi. Reméljük, közösen vigyázunk majd sokáig az eszközökre, tereptárgyakra, bokrokra, fűre, virágra, kültéri bútorokra. Kérjük, legyen ez közös felelősségünk.

A város új zöldterülete

A park jelentős része zöld, a gyepszőnyeg már szépen mutatja magát, míg a kopárnak látszó részeken tavasszal bújnak elő azok a vadvirágok, melyeket különös gonddal válogattunk össze. A területen 64 előnevelt fát ültettünk ki, talajcserét is végezve, és hosszú sávokat foglalnak el a cserjék és páfrányok is.

Twitter megosztás Google+ megosztás