2024. április 25.
A Budapest-Belgrád vasútfejlesztés beruházás kivitelezőjének ma délelőtti tájékoztatása szerint a heves esőzések miatt előre láthatóan 2023. január 30-ra tolódik városunkban a 2. sínpár előkészítése. Az építkezés miatt a Dunaharaszti Alsó vasúti megállónál lévő buszmegállót át kell helyeznünk egy sarokkal távolabb, a Magyar u.- Homok utca kereszteződéshez. Az új buszmegálló a Magyar utcán lesz.

Az építkezés miatt a Király utca vasút felőli vége zsákutca lesz, ott a buszközlekedés emiatt megszűnik majd, ezért a jelenlegi buszmegállót, amely a Király utca - Csendes utca csomópontnál volt, át kell telepítenünk a Magyar utca – Csendes utca csomóponthoz.

Egyelőre nem zárják le a gyalogos forgalmat az építkezés miatt a Magyar utcai vasúti átjárónál, de erre várhatóan sor fog kerülni, hiszen veszélyessé válna a gyalogosok számára. A MÁV-Alsón lakók közlekedésének biztosítása érdekében ezért már most új buszmegállót alakítunk ki a MÁV Alsó u.- Kaszala Károly u. csomópontnál. A Temető utcán járó vasútpótló busz fog beközlekedni ehhez a megállóhoz, így továbbra is biztosított lesz az utazás MÁV-Alsóról a HÉV állomásig.

Az ideiglenes buszmegállók kialakítása már ma megkezdődött, a kivitelezés folyamatos, de csak akkortól él a változás, amikor az építkezés elkezdődött.

A buszok időbeli menetrendje nem változik, az építkezési munkák kezdetének pontos időpontjáról értesítjük Önöket!

Dunaharaszti, 2023. január 19.

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás