2024. április 26.

30 éve evezünk együtt a Bárkával

2021. szeptember 2. csütörtök

Augusztus 28-án, szombaton délután ünnepelte a Bárka Alapítvány a 30. születésnapját. A József Attila Művelődési Házban megrendezett ünnepségen Hajdu Zsolt képviselő, az Oktatási-, Művelődési-, és Sport Bizottság elnöke adta át az Önkormányzat ajándékát, 2 millió Ft-ot, amiből egy új, korszerűbb kazánra tudják cserélni a jelenlegi, többször meghibásodott szerkezetet.

Hajdu Zsolt köszöntő beszédében többek között a bárka szimbolikájáról beszélt. A bárka szó eredetileg egy nyitott, vízi eszköz, aminek azonban nincs saját kormányzó ereje, szüksége van valamilyen toló eszközre, ami irányt ad számára és a haladást biztosítja. Így van tehát szüksége a dunaharaszti Bárka Lakóotthonnak és Kézműves Műhelynek is olyan segítő, támogató szereplőkre, akik fennmaradását, működését biztosítják.
Büszkék vagyunk arra, hogy Dunaharaszti városa is ott áll ebben a csapatban és segíti a haraszti Bárkát, amely értelmileg és sokszor mozgásukban is sérült felnőttek számára biztosít értékes, emberhez méltó életet, közösséget.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás