2024. június 18.
A vizsgálat mindenkinek ajánlott

Tüdőszűrést szervez az önkormányzat

2013. január 3. csütörtök

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezi és finanszírozza a tüdőszűrést az önkormányzat. Reméljük, ennek fontosságát mind többen ismerik fel, és élnek a lehetőséggel.

Január 4. és február 12. között, hétköznapokon tüdőszűrést szervez a művelődési házban az önkormányzat és a törökbálinti tüdőgyógyintézet.

Hétfőn és szerdán 11.30-17.30 óráig, kedden, csütörtökön és pénteken 07.30-13.30 óráig várják a szervezők a lakosságot. A tüdőszűrés nem kötelező ugyan, de ha már az önkormányzat megteremti a lehetőséget azzal, hogy finanszírozza a vizsgálatokat, akkor éljünk vele!

A vizsgálatokhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges.

Ne feledjék: ezzel az eljárással hatékonyan lehet felismerni a tüdőrákos megbetegedéseket is. A szűréssel a panaszmentes, korai stádiumban felfedezett betegeknek jobbak a túlélési esélyei, nagyobb arányban lehet eltávolítani a rosszindulatú daganatot a tüdejükből, mint azoknál, akiknél valamilyen panasz miatt történik meg az orvosi vizsgálat.

Különösen ajánlott a szűrés a dohányosoknál és a 40 év felettieknél - ők a betgség szempontjából rizikócsoportnak tekinthetők!

Twitter megosztás Google+ megosztás