2024. május 03.
Köszönetnyilvánítással kezdődött az ülés

Utolsó ülését tartotta jelen összetételében a képviselő-testület

2010. szeptember 27. hétfő

A 2006-ban megválasztott képviselő-testület megtartotta utolsó ülését. Dr. Szalay László polgármester köszönetet mondott a testület minden tagjának négyéves munkájáért, és sok sikert kívánt mindazoknak, akik ismét megmérettetik magukat.

A képviselő-testület napirend előtti hozzászólásokkal kezdte meg munkáját. Dr. Szalay László polgármester és Hajdú Zsolt, az Oktatási Bizottság elnöke köszöntötte azokat a diákokat, akiket – jó tanulmányi eredményük miatt – az önkormányzat ösztöndíjban részesített. Knapp Tibor és Bucskó Mariann képviselők azokra a cikkekre reflektáltak, amelyek a helyi újság hasábjain jelentek meg Fényes István és Horváth Jenő képviselők tollából, és amelyek személyüket illették. A polgármester beszámolt az előző ülés óta eltelt időszakról, megemlítve a városban zajló beruházásokat, melyek mind rendben, ütemesen haladnak, egyúttal meghívta a képviselőket és a város lakosságát a Fő út október 2-án tartandó avatóünnepségére.
A képviselő-testület megtárgyalta azt az előterjesztést, amely az árvízkárosultak megsegítését szolgáló alapban összegyűlt pénzösszeg felhasználását célozta. A Pékó Zoltán helyszíni tájékozódásán alapuló felhasználási javaslatot, melyet a Pénzügyi Bizottság készített elő, egyhangúan szavazták meg. Eszerint Szendrőlád önkormányzata 3 millió, Sajóecseg önkormányzata pedig 2,181 millió forint segítséget kap városunk önkormányzatától az árvízi károk elhárítására.
A testület egyhangú szavazással fogadta el a város költségvetésének végrehajtásáról szóló féléves beszámolót, valamint a zöldterületek karbantartásáról szóló közbeszerzési kiírást, illetve azt az előterjesztést, amely alapján a későbbiekben felülvizsgálatra kerül a Báthori utca parkolási rendje. Pékó Zoltán azon képviselői indítványát, amely a bölcsődei és óvodai férőhelyek számát magánóvodák, illetve családi napközik bevonásával növelné, egyhangúan a következő testület elé utalták, annak pénzügyi vonzata miatt. A testület egyhangúlag fogadta el az új közbeszerzési szabályzatot, viszont nem alakult ki megfelelő többség egy belterületbe csatolást célzó kérelem mellett. A képviselők egyhangú szavazásokkal fogadták el több szakbizottság, a Területi Gondozási Központ és a városi közalapítvány beszámolóit.

Végezetül Dr. Szalay László polgármester elbúcsúzott Daróczi Pál és Dr. Gyalay Mihály képviselőktől (jelen ciklusban alpolgármesterektől), Makai László és Gáll Sándor képviselőktől (ők a jelen ciklusban bizottsági elnöki posztot is betöltöttek). Ők mindannyian hosszú évekig, több cikluson át szolgálták a várost a testületben, de az október 3-i választáson már nem jelöltetik magukat.
 

Twitter megosztás Google+ megosztás