2024. március 29.
Megtartotta 2009. évi utolsó ülését a képviselő-testület

Egyhangú döntés született a református egyház új temploma megépítésének támogatásáról

2009. december 29. kedd

2009. december 21-én tartott ülésén a képviselő-testület több fontos kérdésben hozott döntést. A közszolgáltatások 2010. évi díjainak meghatározásával az alábbi, lakosságot leginkább érintő díjtételek lépnek életbe 2010. január 1-től:

A víz köbméteréért a lakosság 280 Ft helyett 296 forintot fog fizetni, ez 5,71 %-os emelést jelent.

A csatornadíj 250 forintról 268 forintra emelkedik (7,2%), de ezzel párhuzamosan nő a nyári hónapokban igénybe vehető locsolási kedvezmény is.

A szemétszállítás díja 1.610 forintról 1.720 forintra, 6, 83 %-kal nő. A korábbi kedvezmények érvényben maradnak.

A helyi autóbusz-közlekedés díjai változatlanok maradnak.

A képviselő-testület módosította a helyi adókról szóló rendeletét akképpen, hogy abból kikerültek az iparűzési adóra vonatkozó részek. Ezt az adófajtát 2010. májusától az APEH szedi és hajtja be, majd eljuttatja az önkormányzathoz.

A testület foglalkozott a 2010. évi költségvetés előkészítésével. Ennek keretében  - egyhangú igen szavazattal - döntöttt arról, hogy 8,8 millió forinttal járul hozzá a református gyülekezet új templomának felépítéséhez. Ez az összeg az engedélyezési és a kiviteli terv elkészítésének költségeit fedezi.

A református gyülekezet az elmúlt években örvendetes gyarapodásnak indult városunkban, így szűkössé vált a templom az istentiszteletek alkalmával. Régi tervük - miszerint új templomot építenek - megvalósítása így egyre sürgetőbbé vált. A szükséges telket - mely a meglévő templom mellett helyezkedik el - önerőből megvásárolták. A látványtervek elkészültek, a tervezés immár folytatódhat, az önkormányzat segítségével. A városkép egy szép épülettel, a közösség pedig egy újabb szakrális térrel gazdagodhat ezáltal.

A testületi ülésen hozott határozatok és rendeletek természetesen hiánytalanul megtalálhatók a főoldalon lévő menüpontok alatt (kb. január első hetében tudjuk feltenni).

Kedves olvasóink! Ezeken a hasábokon igyekszünk majd minden ülést összefoglalni úgy, hogy a lakosságot leginkább érintő témákra hívjuk fel a figyelmet.

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás