2024. május 29.

Megújul a városközpont

Kedves Dunaharasztiak!

Végre elkezdhettük azt a nagy munkát, ami – azt hiszem, nem túlzás – átformálja városunk központi részének arculatát. Úgy tűnik, minden adminisztratív akadályt sikerült odébb tolnunk, megkötöttük a szükséges megállapodásokat annak érdekében, hogy megszépítsük Dunaharaszti Fő útját és környékét, méltóvá tegyük arra, hogy egy gyorsan fejlődő város kirakata, ékköve legyen.Az önkormányzat évek óta készült a nagy lehetőségre, és amikor az elérkezett egy európai uniós pályázat formájában, mi már kész tervekkel álltunk elő. Az első kisfilmben, amit most átnyújtunk Önöknek, még csak reményként fogalmaztam meg azt, ami mára valósággá vált: a budapesti és brüsszeli döntéshozók figyelemre méltónak, támogatásra érdemesnek találták pályázatunkat, és 780 millió forinttal járulnak hozzá a megvalósításához. Soha ilyen léptékű önkormányzati beruházás nem volt még Harasztin.

Az, hogy ezt a sikert elértük, példátlan összefogás eredménye. Ezért köszönetet mondok a képviselő-testület minden tagjának azért, hogy egységesen, kivétel nélkül támogatták, segítették szavazataikkal és egyéb módokon is ennek a projektnek – ahogy az összes többinek is – a megvalósulását; köszönöm a Polgármesteri Hivatal munkatársainak a magas színvonalú, áldozatos munkáját, a kivitelezőknek pedig sok erőt és jó munkát kívánok az elkövetkezendő, nehéz hónapokra.

Önöktől, kedves Harasztiak, önöktől pedig türelmet kérek és megértést, mert ez a néhány hónap valóban nehéz lesz, félpályás útlezárással, parkolási gondokkal, zajjal, bosszúsággal. De ha elkészülünk, egy újjávarázsolt belvárost vehetünk majd birtokunkba, amit mindannyian büszkén mutogathatunk majd idelátogató ismerőseinknek és ismeretleneknek egyaránt.

Kérem, addig is fogadják szeretettel ezeket a kisfilmeket, amiket azért készítettünk, hogy Önöket is beavassuk az apró részletekbe is akár, hogy érezhesse minden haraszti polgár egy kicsit magáénak is ennek az álomnak a megvalósulását. Ahogy a munka halad előre, úgy jelentkezünk újabb filmekkel, az utolsón pedig – reményeink szerint – már a megújult belvárost fogjuk a világnak bemutatni.

Baráti üdvözlettel:
Dr. Szalay László