2022. augusztus 13.

Képes Vagy Rá Fejlesztőház

www.kepesvagyrafejlesztohaz.hu

Megnyitotta kapuit Dunaharasztiban a Képes Vagy Rá Fejlesztőház

A Képes Vagy Rá Fejlesztőházat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minden csemete élje át a tanulás, a felfedezés a jó közösséghez tartozás örömét. Családias, bátorító, szerető közegben.  A fejlesztőház pedagógiai célja: hogy felkészítse az óvodás gyerekeket a sikeres iskolakezdésre, megalapozza az olvasás, írás, számolás készségeinek elsajátítását. Valamint segítse a gyerekek szocializációját, együttműködési képességét, érzelmi intelligenciáját. Hosszú távon pedig a cél iskoláskorúaknál, maga az örömteli és sikeres tanulás, a különleges tanulási módszerek elsajátítása, az érzelmi intelligencia fejlesztése, az együttműködés képességének erősítése, valamint a kommunikáció, az önkifejezés magas szintre való juttatása. Különböző terápiás és foglalkozás lehetőségekkel várjuk a gyerekeket.

Három szóval tudjuk röviden összefoglalni üzenetünket. Hit, remény és szeretet.

Abban hiszünk, hogy minden gyermek képes tanulni és minden gyermeknek jár értelmi és érzelmi képességeinek optimális kibontakoztatása. Olyan holisztikus szemléletet szeretnénk átadni, mellyel a csemete a hagyományos fejlesztőfoglalkozásokon túlmutató cselekvő, gondolkodó, problémáit helyes megküzdési stratégiákkal, helyes önértékeléssel, önbizalommal rendelkező gyermekké váljon.

A szülőknek is szeretnénk a fejlesztőház nevében rejlő üzenetet tolmácsolni és lehetőséget adni havi egy személyes vagy csoportos találkozásra, hogy a többi szülővel együtt beszélgessünk a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekről estleg hiedelmekről.

Mindig van remény, ezt nem szabad elfelejteni és tovább adni a gyermekeknek.

A gyermekek iránti szeretetünk és tiszteletünk vezet minket az úton, amin elindultunk és haladunk folyamatosan.

A legújabb vizsgálati és terápiás eljárások, módszerek birtokában magas szakmai színvonalat biztosítunk. A foglalkozásokba beépítjük a pozitív pszichológia és pedagógia tudományos elemeit.

Személetünkre gyermekközpontúság jellemző, a lehető legnagyobb mértékben igazodunk a gyermekek egyéni igényeihez. Mivel a gyermekek elsődleges tevékenysége a játék, a foglalkozások játékos formában, a tevékenységek gyakori váltogatásával, így a gyermekek motivációjának folyamatos fenntartásával zajlanak. Speciális eszközökkel, módszerekkel tesszük élvezetessé a foglalkozásokat. Fontosnak tartjuk, hogy tapasztalatainkat, tudásunkat megosszuk, hogy ezzel segítséget, támaszt, tudjunk nyújtani a gyermekeknek, szülő- és nőtársaiknak, a KÉPES VAGY RÁ fejlesztőházban. Hisszük, hogy ebben a mondatban óriási erők lakoznak!

Mottónk: „Íme hát a szárnyak, melyeket adni szeretnék neked, de nem lehet, mert csak te vagy, ki magadnak őket megteremtheted.”

Megtisztelő, ha a gyerekek és szülők útitársává válhatunk ezen az úton és támogatásunkkal képesek lesznek szárnyakat teremteni és bátorságot meríteni a repüléshez.

Bővebb információ a terápiákról, módszereinkről a http://www.kepesvagyrafejlesztohaz.hu oldalon olvasható.