2024. április 17.
A központi intézkedések értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal dönthet az óvodák részleges, vagy teljes bezárásáról, illetve újranyitásáról.

Minden, járvánnyal kapcsolatos információt az Önkormányzat, illetve az intézmények vezetői azonnal jelentenek az illetékes hatóságoknak, akik további intézkedéseket hoznak. Akár hétvégén is kaphatnak értesítést a szülők, hogy hétfőn nem nyit ki az óvoda, ami tudjuk, hogy nagyon komoly szervezést igényel a család részéről, ezért köszönjük az együttműködésüket és megértésüket.

A Mese Óvoda jelen pillanatban zárva van, rendkívüli, nevelés nélküli munkanapot rendeltek el. Mivel az egyik csoport karanténban van, a kontaktkutatás zajlik, további intézkedések várhatóak, de a többi csoport holnaptól ismét fogadhat gyermekeket.

Most a legnehezebb a helyzet a Hétszínvirág Óvodában, ők zárva vannak ezen a héten, zajlik a fertőtlenítés. Jó hír viszont, hogy a Szivárvány és a Százszorszép Óvoda teljes létszámmal üzemel, holnaptól pedig már a Napsugár Óvodában is minden csoportba várják a gyerekeket.

A kormányrendelet alapján lefolytatandó központi tesztelés előkészítése – információink szerint – már folyik, reméljük, hogy hamarosan megtörténik a dolgozók szűrése.

Twitter megosztás Google+ megosztás