2024. május 19.
Ahogy a híradásokból Önök is értesülhettek, részben az Európai Unió általi beszerzésektől, részben pedig a magyar kormányzati beszerzésektől függ a rendelkezésre álló, koronavírus elleni oltóanyagok fajtája és mennyisége.

Minden információt a központi hatóságoktól kapnak meg háziorvosaink, s azoknak megfelelően járnak el, szigorúan betartva az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghatározott protokollt.

Városunkban eddig három részletben történt az oltások beadása, az alábbiak szerint:

Az első alkalommal a Jahn Ferenc Kórházban lévő oltóközpontban vehette fel a Pfizer vakcinát háziorvosi praxisonként hat 75 év feletti lakos.

A második alkalommal a haraszti Felnőtt Háziorvosi Rendelőben történt az oltások beadása. Praxisonként nyolcan kaptak Pfizer, illetve AstraZeneca oltóanyagot. Az AstraZeneca oltást a 60 év alatti krónikus betegek vették fel.

A harmadik oltási periódusban, ezen a héten, a Jahn Ferenc Kórházban lévő oltópontba kell bemenniük azoknak, akik megkaphatják az oltást. Praxisonként nyolc, 75 év feletti ember kap Pfizer oltóanyagot, valamint praxisonként négyen kaphatnak az orosz Szputnyik oltóanyagból azok, akik 60 éven felettiek, de nem krónikus betegek.

Az orvos-szakmai szempontok alapján kialakított oltási rend a legsérülékenyebb embertársainkat védi, természetesen mindenkire sor kerül idővel, aki regisztrált az oltásra.

Twitter megosztás Google+ megosztás