2024. június 21.
Címkék: koronavírus
Bölcsődék, óvodák, közétkeztetés, hivatali munkarend, tüdőszűrés, piac, maszkviselés.

Helyi rendelkezések a koronavírus miatt érvényben lévő Védelmi Intézkedések ideiglenes szigorítása alatt

Bölcsődék

2021. március 5-én az Önkormányzat elrendelte mindkét bölcsődében a dolgozók Covid tesztelését. A Knézich utcai tagintézményben több dolgozó is koronavírus pozitív lett, ezért március 5-én kiadmányozott Polgármesteri Határozat szerint a fenntartó Önkormányzat a Knézich utcai bölcsőde működését 2 hétig felfüggeszti. A bölcsőde vezetője megtette hivatalos bejelentési kötelességét a Magyar Államkincstár, illetve az ÁNTSZ felé. A Kossuth Lajos utcai bölcsőde továbbra is működik.

Óvodák, iskolák

Orvosainkkal egyeztetve nyomatékosan kérjük a tisztelt szülőket, hogy amennyiben lehetséges, a mai naptól a tavaszi szünet kezdetéig, azaz március 8.-március 31. között tartsák otthon gyermekeiket, hogy minél kevesebb esélye legyen a további megbetegedéseknek mindannyiunk biztonsága és a koronavírus további terjedésének megfékezése érdekében.

Az Önkormányzat a közétkeztetést a korábbiaknak megfelelően megszervezte, a tájékoztató és felhívó leveleket a szülők megkapták.

Kifejezetten indokolt esetben (munkavégzés, védekezésben való részvétel) gyermekfelügyelettel kapcsolatban az intézményvezetőnek kell kérvényt benyújtani, aminek indokoltságát az intézményvezető a fenntartóval együtt bírálja el.

Polgármesteri Hivatal

A kiadott kormányrendeletnek megfelelően a Polgármesteri Hivatal munkatársai home office-ban dolgoznak, a városi honlapon megadott elérhetőségeken az ügyintézők elérhetőek, a munka folyamatos.

Tüdőszűrés

A tüdőszűrés folytatódik az eddigieknek megfelelően a József Attila Művelődési Házban.

Piac

A Városi Piac nyitva van szerdai és szombati napokon a szokásos rend szerint.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányrendelet felülírta a vonatkozó helyi rendeletünket, eszerint nemcsak a piacon és a buszmegállókban, hanem a település teljes belterületén (a közterületeken) kötelező a maszk viselése.

Köszönjük együttműködésüket!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás