2024. július 19.
Zár a könyvtár, a Kúria és a művelődési ház, maradnak a játszóterek, tovább üzemel a piac - így alakul át az élet Dunaharasztin. Dr. Szalay László polgármester közleménye.

Tájékoztató a Kormány és az Önkormányzat járványügyi intézkedéseiről – 2020. november 11.

Tisztelt Dunaharasztiak!

A 484/2020. (11. 10.) sz. Korm. rendelet 1. § (1) b) pontjának értelmében, a 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított felhatalmazásommal élve a mai napon az alábbiakat rendeltem el:

  1. Kötelező a maszk viselése a Piacon szerdánként és szombatonként, a piac teljes nyitvatartási idejében.
  2. Kötelező maszkot viselni a tömegközlekedési eszközök megállóiban (busz, HÉV, vonat).

A Kormány fent hivatkozott rendeletének megfelelően:

  1. A József Attila Művelődési Ház, a Városi Könyvtár, valamint a Laffert Kúria bezár, minden tervezett rendezvény elmarad.
  2. A Városi Sportcsarnokban kizárólag edzésre vagy mérkőzésre érkező igazolt sportolók tartózkodhatnak az ott dolgozókon kívül.
  3. A Jégpályát nem építjük meg.
  4. A Móricz Zsigmond utcai Sportjátszótér (gördeszka-, kosárlabda-, műfüves foci pálya) bezár.
  5. Temetéseken maximum 50 fő vehet részt.
  6. Házasságkötések után nem tartható lakodalom, az esküvőkön is csak a kormányrendeletben engedélyezett személyek vehetnek részt.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványveszély csökkentése érdekében a buszmegállókat, az egészségügyi, szociális és köznevelési intézményeket, valamint a Polgármesteri Hivatalt folyamatosan fertőtlenítjük.

Az Önkormányzat vezetése a továbbiakban is minden szükséges intézkedést megtesz a járvány lassítása érdekében. Vigyázzunk egymásra!

Dr. Szalay László polgármester

Twitter megosztás Google+ megosztás