2024. április 18.
Címkék: koronavírus
A Védelmi Intézkedések ideiglenes szigorítása miatt minden óvoda és iskola bezárt, de egy gyermek sem marad ebéd nélkül Dunaharasztin.

Egyetlen napunk volt ugyan rá, hogy felmérjük az igényeket és megszervezzük a gyermekek étkeztetését, de megoldottuk a feladatot. A Városi Rendészet három autója, egy a Polgárőrségtől, egy pedig a Területi Gondozási Központtól segíti az ételek kiszállítását annak a 250 gyermeknek az otthonához, akik szülei kérvényezték ezt. A tálalásban és csomagolásban ezúttal is az óvodai dajkák segítenek.

Nyomatékosan kérjük viszont azokat a szülőket, akik a közétkeztetést igénybe veszik a rendkívüli szünet és a digitális oktatás idejére, hogy az ebéd átvételéig (1/2 12 és 14 óra közötti időintervallum) feltétlenül tartózkodjanak az átvétel címeként megjelölt helyszínen (lakóhelyen, illetve tartózkodási helyen). Amennyiben egyetlen alkalommal is előfordul, hogy a személyes átvétel lehetőségét nem tudják a rendész kollégák biztosítani, a következő naptól nem tudja az Önkormányzat az igényelt közétkeztetést biztosítani. A szigorításra a feszített időbeosztás és menetrend betartása miatt is szükség van, mert az átvétel lassulása, megakadása miatt a többi igénylő gyermek jóval az ebédidőt követően jut ételhez.

 A gyors kommunikáció, az összefogás, egymás támogatása ebben a rendkívüli időszakban különösen fontos a munkahelyen és a családban egyaránt – Önökkel közös eredményünk a gyors problémamegoldás, aminek következtében 250 gyermek, akinek szülei segítséget kértek, már március 9-én meleg ételt ebédelt és ez végig így lesz az intézménybezárások ideje alatt.

Twitter megosztás Google+ megosztás