2024. június 21.

Dunaharaszti, Damjanich u. 32. szám alatti egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény fejlesztése, a meglévő egészségügyi alapellátások integrálásával, modernizálásával, új szolgáltatások bevezetésével

PM_EUALAPELLATAS_2017/52 Dunaharaszti, Damjanich u. 32. szám alatti egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény fejlesztése, a meglévő egészségügyi alapellátások integrálásával, modernizálásával, új szolgáltatások bevezetésével.

Támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium

Kedvezményezett neve: Dunaharaszti Város Önkormányzata

Projekt címe: Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében

Támogatási összeg: 167,24 millió forint

Projekt tartalma: A tervezett bővítés során kialakítjuk és beépítjük a tetőteret, ahol új rendelő helyiségeket alakítunk ki, valamint átépítjük és felújítjuk a földszinti rendelőket. Megépítjük a tetőtérbe vezető lépcsőt és liftet. A kibővített, felújított épület energetikailag is korszerűsítésre kerül. A projekt megvalósulásával egy intézményben tud szolgálni a településen működő valamennyi felnőtt alapellátó: 9 háziorvos, 3 fogorvos, és az ügyelet. Emellett a kibővült épületben egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok lebonyolítására alkalmas két multifunkcionális helyiség, illetve gyermeksarok is kialakításra kerül.

A projekt eredményeként az Önkormányzat integrál valamennyi felnőtt egészségügyi alapellátást, egy mind üzemeltetési, mind betegellátási szempontból korszerű épületben, és korábban hiányzó szolgáltatásokat vezet be, az ellátottak életkörülményeinek javítása érdekében.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. július 1.

Támogatási szerződés száma: PM_EUALAPELLATAS_2017/52