2024. április 28.
Szombaton, március 9-én nagyszabású családi nap, kertépítés lesz a Hétszínvirág Óvodában! Elhelyezik az óvoda nyertes pályázatából megvalósuló beporzó-barát tanösvény tábláit, amelyek segítségével a gyerekek megismerhetik, hogy mi a beporzás, mi a virágpor és többek között tanulhatnak a szél általi és a rovarok általi beporzásról.

Megismerhetik, hogy milyen rovarok szállnak meg az óvoda udvarán, hogyan segíthetünk szállást találni a beporzóknak, milyen virágokat érdemes ültetni ahhoz, hogy odavonzzuk a méheket, pillangókat, egyéb rovarokat.

A tanösvény táblái Lehel Endre és dr. Sziráki György segítségével születtek meg. Gyuri bácsi a természettudományi múzeum nyugalmazott főmuzeológusa, évtizedek óta szívén viseli Dunaharaszti természeti értékeit, ő segített a tartalom összeállításában, Lehel Endre pedig a táblák képi megjelenítésében és kivitelezésben vállalt szerepet. Mester Andrea óvónő, az országos Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom szellemiségét képviselte a tanösvény létrejöttében.

A szülők segítségével rovarhotelek, virágágyások létesülnek a hétvégén az ovi kertjében. A virágágyásokba, vagyis a rovar- és méhlegelőkbe Magyarországon honos vadvirágok magjai kerülnek majd. Kertészmérnők és asztalos szülők is segítettek az ágyások megtervezésében és a rovarhotelek elkészítésében. A magaságyások raklapokból való összeállításában, a talicskázásban, gereblyézésben is számíthat az óvoda a szülői közösségre. Szombaton a kerti játékok felújítására is sor kerülhet, rájuk fér a csiszolás, festés, valamint a betonjárdákon lévő színes ugráló pályák felújítása is megvalósulhat. A tartalmas és munkával teli szombati nap alatt bográcsokban készül majd az ebéd a szabadtéren.

A program létrejöttében az óvoda vezetése, teljes nevelőtestülete, minden segítő, támogató dolgozója, valamint a gyerekek szülei is részt vesznek. Így gazdagodik és szépül az óvoda, így teremtenek értéket a gyerekek számára.

 Már csak a kellemes időjárásért szorítunk!

Twitter megosztás Google+ megosztás