2024. április 25.

Változik a forgalmi rend az Árnyas utcában

2021. október 7. csütörtök

Az Árnyas utca Dunaharaszti 51-es úton túli, az Alsónémedire tartó út mellett fekvő városrészén található. Összeköttetésben áll a Napsugár utcával, amely a Városi Sportcsarnok és a Tesco áruház mögött éri el a Némedi utat.

Az Árnyas utca utolsó szakasza, amely a Napsugár utcába érkezik, hosszú ideje magántulajdonban van, eddig azonban szabadon használhatta azt bárki. A tulajdonos azonban jelezte az Önkormányzatnak, hogy ezt az állapotot nem kívánja tovább fenntartani, és a területet nem akarja eladni sem. Az Önkormányzat ezért úgy döntött, hogy új nyomvonalat alakít ki (VI-os számmal jelölve). Ehhez az erdő rovására kellett volna terjeszkedni, ezt azonban az erdészeti hatóság nem hagyta jóvá. Így végül egy széles, közútként nem használható, de kerékpárosoknak és gyalogosoknak megfelelő utat épített meg az Önkormányzat.

Ennek következtében október közepétől az Árnyas utca - gépjárművek számára - zsákutcává változik, a Hold utcáig tart, míg a gyalogosok és a kerékpárosok teljes hosszában használhatják. Az utca összeköttetése a Némedi úttal megmarad, a Lomb utcán keresztül közlekedhetnek az autósok.

A változások az alábbi ábrán jól nyomon követhetők:

Twitter megosztás Google+ megosztás