2024. április 27.

Ülésezett a képviselő-testület

2021. szeptember 27. hétfő

Jónéhány fontos döntést hozott meg az Önkormányzat képviselő-testülete a hétfő délutáni ülésén. Kinevezték a Városi Bölcsőde új vezetőjét, módosítottak több rendeletet és beszámolókat fogadtak el.

2021. szeptember 27-én munkaterv szerinti, rendes ülést tartott Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete. A tanácskozás elején dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről, intézkedéseiről:

  1. A 26/2021. (III. 1.) számú polgármesteri határozattal döntés született arról, hogy a gyermekek fogászati szűrését az iskolás korosztályon túl az óvodás korosztályra is kiterjeszti az Önkormányzat. Az ennek keretében létrejött feladatellátási- és finanszírozási szerződés módosítását követően Dr. Kopcsányi Veronika fogszakorvos szeptember hónapban a Szivárvány Óvodába és a Százszorszép Tagóvodába járó közel 300 gyermek fogászati szűrését elvégezte. A programot folytatni fogjuk.
  2. A Hunyadi János Általános Iskola Földvári utcai épületében lévő melegítő konyhájának elavult kazánja végleg meghibásodott, javítása nem lehetséges, a kazáncsere tervezése és vállalkozói pályáztatása megtörtént, a szerződés alapján a munkálatok a fűtési szezon megkezdésére várhatóan befejeződnek. 
  3. A Művelődési Házban a régi, elavult, többször átalakított kazánok szintén meghibásodtak, üzemképtelenné váltak, a kazáncserét, és a hőközpont átalakítását megterveztettük, a kivitelezői pályáztatás folyamatban van, várhatóan a munkálatok a fűtési szezon megkezdésére befejeződnek. 
  4. A Gyermekorvosi Rendelő tetőfelújítására benyújtott pályázaton 6.936.946,- Ft összegű támogatást nyertünk. A kivitelezői szerződéskötés folyamatban van.
  5. A Hétszínvirág Óvodában elvégeztettük a régebbi beázásokkal - melyek okát már korábban megszüntettük – összefüggő tisztasági festési munkálatokat.
  6. A Szivárvány Óvoda épületeinek homlokzatán lévő faburkolat cseréjére vonatkozóan kidolgoztunk alternatív megoldásokat, a műszakilag és gazdaságilag legkedvezőbb változatra (fahatású trapézlemez) a tervezői költségvetési kiírás megtörtént, az ehhez kapcsolódó ajánlatkérés folyamatban van.
  7. A Napsugár Óvodában az elavult, folyamatosan meghibásodó épületgépészeti rendszer javítása kapcsán a háztartási melegvíz hálózat keverő szelepeinek cseréje megtörtént.
  8. A Területi Gondozási Központ számára az idősek nappali ellátását szolgáló, Dunaharaszti Akácfa u. 2./A. sz. alatti ingatlan átalakítási, felújítási munkái folyamatban vannak. A várható befejezési határidő október 30. Ezután kezdődhet meg a használatbavételi eljárás hatósági ügyintézése, mely várhatóan 30 napon belül lezajlik majd.
  9. A Bezerédi Sportpark engedélyezéshez szükséges telekalakítása lezajlott, az engedélyezési tervek utolsó egyeztetése megtörtént. A tervezett szabadtéri sport- és szabadidőparkhoz kapcsolódó közterületekre vonatkozó kiviteli tervezés folyamatban van.
  10. A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola – Fő út 268. szám alatti –Tagintézményének területén tervezett tornacsarnok építési engedélyét megkaptuk.
  11. A VEKOP-6.1.1.-15-PT1-2016-00076 számú pályázatunk keretében a Kerekerdő Bölcsőde 2019-2020. évi fenntartási jelentését elkészítettük és benyújtottuk.
  12. A PM-EUALAPELLATAS-2017/52. pályázatunk keretében a Felnőtt Orvosi Rendelő 2020. évi fenntartási jelentését szintén elkészítettük és benyújtottuk.
  13. Megkezdődött a zebrák kiépítése, az idei évben a Rákóczi utcában az iskolánál, a Határ u. – Knézits u. kereszteződésében, a Mindszenty – Arany J. u. kereszteződésében, a Deák u. – Eötvös u. és Deák u. – Jókai utcák kereszteződésében épülnek meg a gyalogátkelők.
  14. A Némedi út környezetének építése az ütemterv szerint halad, jelenleg a Thököly és a Liszt F. utcai csapadékvíz elvezetési munkák folynak, a járda és a parkoló építése ezen a szakaszon befejeződött. II. ütemként a Liszt F. u. és Jedlik Á. u. közötti szakasz munkái is megkezdődtek a csapadékvíz elvezetés kiépítésével. A III. ütem a Toldi utcától a vasúti aluljáróig a jövő évben (májusig) fog megvalósulni.
  15. A ligeti templomkert építése folyamatban van, a várható befejezése október hónap vége.
  16. Több sikeres nagyrendezvényt bonyolított le az Önkormányzat az elmúlt időszakban, elég csak a Városnapokra, a Búcsúra, vagy az Omega musicalra utalni. Ezeken nagyon sokan vettek részt, a visszajelzések pozitívak voltak, köszönöm mindenkinek a munkáját, aki a szervezésben és a lebonyolításban részt vett.

A beszámolót a képviselő-testület elfogadta, majd rátértek a napirendi pontok megtárgyalására. Megalkották az önkormányzati cégek belső szabályzatait, majd döntöttek a HÉSZ módosításairól. Lehetővé tették, hogy az Evangélikus Egyház – egy, a szakrális térhez méltó fogadórész megépítésével – megnövelje a templomépítkezés során beépítendő területet, valamint támogatták a Cooptech Kft. kérelmét, amely a telephelyük bővítése érdekében kérte a vonatkozó szabály megváltoztatását.

A képviselők elfogadták az Önkormányzat féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót, módosították a költségvetési rendeletet, a szervezeti és működési szabályzatot, a közbeszerzési ütemtervet, a Víziközmű Gördülő Fejlesztési Tervet, és a tankerülettel kötött vagyonkezelési megállapodást. Határoztak egy kisebb, 200 m2 területű ingatlan megvásárlásáról (közút céljára) a Máv-Alsó területen, majd pályázat kiírásáról döntöttek a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetői állására.

A képviselők egyhangú szavazással megbízták Pecznik Gabriellát a Városi Bölcsőde vezetésével az elkövetkező 5 éves időszakra.

Az ülés utolsó napirendi pontjaként a testület elfogadta a Területi Gondozási Központ 2020. évben végzett munkájáról szóló beszámolót.

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás