2024. április 19.
Döntött a Képviselő-testület: már az ősz folyamán birtokba vehetik tágasabb, szebb, modernebb otthonukat városunk szép korú polgárai!

A képen az új otthon látható, a bővítési-korszerűsítési munkák megkezdése előtt.

1975 óta működik a Batthyány utcában a Területi Gondozási Központ, amit sokan egyszerűen csak „Idősek Napközijének” hívnak. Közel 50 éve ebben a régi épületben kapnak városunk szépkorú lakói támogatást, segítséget, meleg étkezést, társaságot. Összesen kb. 120 főt látnak el a szociális gondozó szakképzettségű munkatársak, az intézményben nyolcan dolgoznak, a házi segítségnyújtásban öten vesznek részt, ahol egy szakképzett segítő kb. 6-7 idős embert lát el. Egyre nagyobb szükség van az intézmény által nyújtott szolgáltatásokra, mert évről évre többen jelentkeznek. A családtagok külföldi tartózkodás vagy munka miatt nem tudják gondozni idős hozzátartozóikat, így sokszor szorosabb kapcsolatot ápolnak a Központ gondozóival a kedves idős hölgyek és urak, mint saját családjukkal.
Régi terve és szándéka volt az Önkormányzatnak, hogy Dunaharaszti időseinek ellátása méltó körülmények között folyjon, s nagy örömünkre ebben az évben ez meg is tud valósulni.
Mivel a Batthyány utcai régi épület bővítése, korszerűsítése, szigetelése, fűtésrendszerének átépítése gazdaságtalan lett volna, egy ingatlanegyüttest vásárolt meg a Területi Gondozási Központ számára a város az Akácfa utcában. Itt a jelenlegi épületnél minimum kétszer nagyobb, megfelelő számú kiszolgáló helyiséggel, tágas, világos közösségi terekkel, szobákkal, rendezett udvarral, kerttel rendelkező felújított, 21. századi környezetet tudunk kialakítani. Az építési munka elvégzéséhez közbeszerzési eljárást kellett kiírni, melynek nyertesét július közepén hirdették ki, így még a nyár folyamán elindul az építkezés, felújítás, októberben pedig indulhat a költözés. A régi épületet a város értékesíteni tudja, melynek bevétele csökkenti a kiadásokat. Az új épületben bővíteni tudják majd a szolgáltatások körét is, legyen szó a különböző foglalkozásokról, előadásokról vagy egészségügyi témájú feladatokról.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás