2024. április 20.
Címkék: Sportcsarnok
A nyári, nagysikerű Gyöngyhajú lány Omega musical után Dunaharaszti Város Önkormányzata a TBG Production közreműködésével bemutatja a Nikola Tesla- Végtelen energia c. kétórás nagyszínpadi musical show-t!

Az előadás a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show-technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és felidézi a tizenkilencedik század hangulatát.

Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig vezet el bennünket az előadás és mutatja be a korabeli színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vettek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta (aki a dunaharaszti Terembura Színkör által is játszott Portugál c. darab szerzője!), a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látványvilágot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatát Kiss Márk jegyzi. A show rendezője Radó Denise.

Nikola Tesla, akinek első munkahelye Budapesten volt, minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje. Zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen pl. az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített, akkor világcsodának számító erőművét.

A kétfelvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseniális elmét és életének rejtélyeit!

Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor.

Arculat, kreatívok, grafikus: Tóth Attila

Fénytechnika: Menüett Production

Fotó: Béli Balázs

Főbb szerepekben:

Nikola Tesla: Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő

Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő

Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka / Györfi Anna / Magyar Viktória

Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám

Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka / Fésűs Nelly

George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc

Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Maday Gábor

Dunaharaszti Városi Sportcsarnok

2022. február 20., 19:00

A jJegyek 5.000 Ft-ba kerülnek, a Laffert Kúriában, a József Attila Művelődési Házban és a jegy.hu-n kaphatók, helyfoglalás érkezési sorrendben.

A rendezvény az érvényes járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogatható!

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás