2024. április 19.
Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármester köszöntötte kedden Dr. Varga Irén Máriát, aki 1981. augusztusa óta Dunaharaszti gyermekorvosa.

Manapság már olyan nagymamák hozzák unokáikat a rendelőbe, akik a nyolcvanas években tizenéves gyerekek voltak, s Varga doktornő volt a gyerekorvosuk. Több mint harminc éve, 1989. óta dolgoznak együtt Surányi Pálné Nellivel, aki asszisztenseként segíti a gyógyító munkát. Dr. Varga Irén Mária kedden töltötte be hetvenedik életévét, s augusztusban lesz épp negyven éve, hogy Harasztin gyermekorvos. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele, az interjú a Dunaharaszti Hírek februári számában olvasható hamarosan!

Részlet az interjúból: „Nyolcan vagy kilencen lettünk orvosok a gimnáziumi osztályomból, hárman a gyerekorvoslást, a többiek más szakterületet választottak. Sokan Orosházáról Szegedre mentünk tanulni az egyetemre. Rendszeresen találkozunk azóta is, minden ötödik évben van érettségi találkozónk. Mikor elvégeztem az orvosi egyetemet Szegeden, 1975-ben, lehetőségem nyílt arra, hogy gyermekosztályon dolgozzak Kiskunfélegyházán a kórházban, így négy és fél év után szakvizsgáztam. Közben megszületett a fiam is.”

Fotó: Tóth Gábor

Twitter megosztás Google+ megosztás