2024. április 19.

Színesedik a Védőnői Tanácsadó

2021. április 15. csütörtök

Mint arról már korábban szó volt, az Önkormányzat jóvoltából 2020.10.16-án új helyre költözött a Védőnői Szolgálat, a Damjanich u 23. sz alá. Az épületben tágas, világos, a tanácsadások számát tekintve is szinte ideális helyszínre kerültünk.

Az egyetlen, ami hiányzott nekünk, a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt, a megszokott színes, játékokkal teli, megnyugtató környezet. A csupasz fehér falak hidegen vettek körül bennünket.

Gondoltunk hát egy merészet, és a hozzánk érkező kicsi és nagyobb gondozottak vidámabbá tétele, a várakozás néhány percének kellemesebbé tétele érdekében elhatároztuk, hogy színesebbé varázsoljuk a falakat! Munkáltatónk segítségével beszereztük a szükséges eszközöket, festékeket, kutakodtunk az internet csodás világában, hogy mi lenne az a színes, vidám háttér, ami vidám környezetet nyújt.

Beindult a festékkeverés, működött a „boszorkánykonyha”!

Így születtek meg a védőnők keze munkája nyomán a tündérek, légballonok, apró állatok, kisebb- nagyobb növények és fák, a munka végéhez közeledvén a profizmus is egyre inkább megjelent a falakon, a gyakorlat meghozta a gyümölcsét, figuráink egyre kifinomultabbá váltak, megjelent a falon egy szavannai látkép is. A dekoráció készítésére sok-sok órát nem sajnálva, élvezettel lelkesen rajzoltuk és festettük a mintákat a falra. Még vannak ötleteink, milyen módon hagyhatnánk még kéznyomunkat a falakon.

De nem álltunk meg a belső környezetnél, gondoltuk, ha már belül növények és virágok vesznek minket körül, legyen ez így a külső környezetünkben is! Köszönetet mondunk Heil Ádámnak is, az ő támogatásával az udvaron és az utcán is színes virágok ültetésére került sor, amelyet köszönünk szépen neki!

Reméljük, hogy az általunk kialakított vidám, színes környezet a városban élő és hozzánk érkező gyermekek és szülők számára is sok örömet okoz, még kellemesebbé téve a védőnőkkel való találkozást.

 

                                                                                                           Szatmári Judit védőnő

Twitter megosztás Google+ megosztás