2024. április 17.
Nagyon sok családot érint az intézkedés, ami sajnos elkerülhetetlen volt. Az élelmiszer árak drasztikus emelkedését mindannyian érezzük. A közétkeztetésben a nyersanyagárak néhány esetben 150%-kal drágultak, de az átlagos emelkedés is rendkívül magas az elmúlt hónapokban, így muszáj változtatni azon az összegen is, amit a családoknak a dunaharaszti.eny.hu MENZA PURE felületen kell befizetniük szeptembertől.

A korábban megszokott kedvezmények rendszere továbbra is változatlan formában elérhető a családok számára, akár a gyermekek száma, akár jövedelem alapján számított kedvezményről legyen szó. Az igénybe vehető étkezési kedvezményekről az adott intézményben tudnak tájékozódni a szülők.

A dunaharaszti bölcsődések részére helyben üzemeltetett konyha készíti az ételt szigorú törvényi előírások alapján. Az óvodások és az iskolások étkeztetését a Junior Vendéglátó Zrt. végzi továbbra is, akikkel közösen egyeztetve állapítottuk meg az új étkezési díjakat. Az árakon 2020 óta nem változtattunk, az Önkormányzat eddig is, mint ahogyan most is, nem a valós bekerülési árat, hanem kedvezőbb díjat állapított meg az étkezésre, ezúttal közel 25 %-ot átvállalva a térítési díjból. Szeptembertől sajnos így is többe kerül majd a gyermekek napi ellátása az elszabadult élelmiszerárak miatt.

A 2022. augusztus 1-jei rendkívüli képviselő-testületi ülés döntött a bölcsődei, óvodai és iskolai gyermekétkeztetés díjakról, amelyek az alábbiak szerint módosulnak 2022. szeptember 1-jétől:

Bölcsődei teljes térítési díj naponta 4 étkezéssel

bruttó 975 Ft/nap

 

Óvodai teljes térítési díj naponta 3 étkezéssel

bruttó 870 Ft/nap

 

Általános iskolások térítési díja naponta 3 étkezéssel

bruttó 915 Ft/nap

 

Gimnazisták ebéd díja

bruttó 620 Ft/nap

 

Felnőttek munkahelyi ebéd díja

bruttó 1530 Ft/nap

 

 

Az idősek és a szociális ellátottak étkezési díját ez a díjrendelet nem szabályozza. Az időseknek és a szociális étkezést igénybevevőknek a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény előírásainak megfelelően kiszámított térítési díjat kell megfizetniük.

Twitter megosztás Google+ megosztás