2024. április 24.
Nagy jelentőségű döntést hozott a Képviselő-testület a május 31-én tartott rendkívüli ülésén. Dr. Szalay László polgármester indítványára megszavazták, hogy a kikötő melletti, elhanyagolt területen egy új zöldterületet, parkot létesítenek.

Tisztelt Dunaharasztiak!

Az utóbbi években kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy városunkban a parkok, zöldterületek, közösségi terek számát növeljük. Ennek szép példája volt a Knézich utcai játszótér is, amit a napokban adtunk át.

Most egy újabb nagyléptékű fejlesztésről számolhatok be Önöknek, amely, azt hiszem, mindannyiunknak nagy örömet szerez majd. A mai (05. 31.) délelőttön rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottunk, amelyen azt indítványoztam, hogy a Sport-szigeten, az Evezős utcában, a kikötő mellett található önkormányzati ingatlanon lévő, felújításra szoruló, részben elhanyagolt épületeket

bontsuk le, és a helyükön közparkot létesítsünk.

Pihenőparkot, amely rekreációs célokat szolgál, ahol a családok kulturált, zöld, természetközeli környezetben, közvetlenül a Kis-Duna partján tölthetik el szabadidejüket. Befüvesítjük, öntözőrendszerrel látjuk el, fákat, bokrokat ültetünk, pihenőpadokat helyezünk ki, egyszóval átadjuk Önöknek. Higgyék el, gyönyörű lesz.

A beruházás nem kis feladat, hiszen közel 2500 m2-ről van szó, ez is mutatja a jelentőségét. A nyáron megcsináljuk, szeptemberben átadjuk Önöknek!

Indítványomat a Képviselő-testület egyhangúan elfogadta, így a munka hamarosan elkezdődhet. Sőt, Knapp Tibor képviselő úr javaslatára úgy döntöttünk, hogy az elhasználódott parti sétányt is teljesen felújítjuk, bár erre valószínűleg csak a jövő évi költségvetésben lesz pénz (2. ütem).

Úgy gondolom, hogy ezzel a döntéssel hatalmasat léptünk előre abba az irányba, hogy Dunaharasztit még szebbé, élhetőbbé tegyük!

Dr. Szalay László polgármester

Twitter megosztás Google+ megosztás