2024. április 19.

Nyári szünet az óvodákban

2021. június 16. szerda

Egymáshoz képest különböző időszakokban tartanak szünetet a haraszti óvodák, hogy a nyári ügyelet zavartalan legyen.

A Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Százszorszép Óvoda július 16-ig zárva tart, július 19-én, hétfőn nyit újra. A Mese és a Hétszínvirág Óvoda ezt követően zár majd be: július 19-től augusztus 20-ig tartanak nyári szünetet, majd augusztus 23-án nyitnak. Ha bármivel kapcsolatban egyeztetésre van szükség, a Mese, a Hétszínvirág, a Szivárvány és a Százszorszép Óvodában szerdánként 8.00 és 12:00 óra között van lehetőség az ügyintézésre.

A szülők már korábban jelezhették az óvodapedagógusoknak, hogy szeretnének -e ügyeletet kérni gyermekük számára, hiszen a nyári szünet alatt is gondoskodunk a gyerekekről, igaz, elképzelhető, hogy az ügyeleti rend szerint másik óvodában fogadják a csemetéket. Minden óvoda rugalmasan tud reagálni az időközben felmerülő nehézségekre, hiszen tudjuk, hogy olykor nem könnyű összeegyeztetni a munkával és a lehetséges szabadságokkal a gyermekek felügyeletét.

Amíg a gyereksereg nyaral, az épületek felfrissülnek. Ilyenkor kerül sor a legfontosabb karbantartási munkálatokra, a teljes intézmény nagytakarítására, fertőtlenítésére, amit az óvodai dolgozók végeznek. Minden évben figyelmet fordítunk a kültéri játékok cseréjére, megújulására. Idén tavasszal a Mese Óvoda, hamarosan pedig a Napsugár Óvoda udvara fog új játszótéri játékokkal gazdagodni. Mivel a város költségvetése a járványhelyzet miatt jelentősen módosult, a nagyobb felújítási munkák megvalósításának pontos idejét még nem tudjuk, de egészen biztosan sort kerítünk rá!

Kellemes, élményekben gazdag nyarat kívánunk a város óvodásainak és az őket nevelő családoknak, jó pihenést az óvodák minden munkatársának!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás