2024. április 26.
Címkék: Zöld Haraszti
Sajnos még mindig vannak, akik műanyagot, szemetet, rongyot, kezelt bútorlapot égetnek el az otthoni kazánban, súlyosan károsítva mindannyiunk egészségét.

Dunaharaszti Város Önkormányzata két évvel ezelőtt tiltotta meg az avar és a kerti hulladék elégetését, mondhatni, korát megelőzve, mert 2021. január 1-től az Országgyűlés törvényben döntött erről (igaz, a Kormány a veszélyhelyzet idejére a döntés jogát visszaadta az önkormányzatoknak). Most az otthoni kazánokban, kályhákban mindenféle káros hulladékot elégető személyekkel szemben lép fel a város. Igaz, az ilyenfajta környezetszennyezés nem helyi hatáskör, de a Városi Rendészet közterület-felügyelői fel fogják deríteni, kik azok, akik a levegőnket mérgezik, figyelmeztetik őket, majd, ha ez nem vezet eredményre, eljárást kezdeményeznek az illetékes kormányhivatalnál.

Erre a környezetkárosításra a szegénység sem lehet elegendő magyarázat, a város költségvetésében külön keret áll rendelkezésre tüzelőtámogatásra, ezt sokan igénybe is veszik.

A bírság mértéke akár 300.000,- forint is lehet, és ismételhető.

Vigyázzunk egymás egészségére!

 

Twitter megosztás Google+ megosztás