2024. április 26.
Értékesítik a Területi Gondozási Központ korábbi épületét, a nyílt pályázat nemsokára megjelenik. Ülésezett a képviselő-testület.

Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. november 28-án megtartotta soron következő, munkaterv szerinti ülését a Városháza dísztermében. Dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta elvégzett feladatokról:

  1. Folytatódott a Dózsa György úti vízvezeték-rekonstrukció II. üteme a Móricz Zsigmond és a Klapka utcák közötti szakaszon. A szakasz 2/3 része elkészült, a folytatás az időjárás függvénye.
  2. Befejezéséhez közeledik az Alsó-Duna sor ivóvíz-rekonstrukciója is.
  3. Folytatódik a Pillangó utcánál a vasút alatti víznyomócső, a Kinizsi utcánál a szennyvíznyomócső építése.
  4. Elkészült a Dózsa György úton a könyvtár előtti okos zebra.
  5. A Szekér utcai játszótéren kihelyezésre került a kötélpálya, a környékbeli gyermekek nagy örömére.
  6. A Rákóczi utca 28. szám alatti iskolai lakást használatra átadtuk a tankerület részére, a helyiségeket a jelenleg nagyon szűkös tanári iroda bővítésére használják majd fel.
  7. Az új bölcsőde kivitelezése megkezdődött az Iskola közben.
  8. A tűzjelző rendszer kivitelezése befejeződött a Polgármesteri Hivatal épületében, jelenleg a hatósági engedélyezésre várunk.
  9. A gyermekorvosi rendelő lépcsőházi korlátját lecseréltük.
  10. Az intézményekben folytatjuk a lámpatestek cseréjét.
  11. Korábbi hozzájárulásunk szerint felújítási munkák folynak a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában és a Baktay Ervin Gimnáziumban.
  12. Dr. Kopcsányi Veronika fogász szakorvos megküldte a feladatellátási szerződésben vállalt beszámolóját az óvodai fogászati szűrés lefolytatásának tapasztalatairól. Az idei tanév kezdete óta már elvégezte az összes dunaharaszti óvoda minden csoportjának első szűrővizsgálatát. A hiányzók szűrésére a következő félévben fog sor kerülni. A vizsgálat végeztével azok a gyermekek, akiknek további kezelés javasolt, szűrővizsgálati lapot kapnak, amelyen tájékoztatást kapnak a szülők a további teendőkről, és arról, hogy mindezt akár a doktornőnél térítésmentesen elvégeztethetik.
  13. Ezekben a percekben zajlik az őszi anyajegyszűrés 4. napja. A vizsgálatok tapasztalatairól részletesen a következő alkalommal fogok beszámolni.
  14. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat november 9-én az Élelmiszerbank felajánlásával 200 rászoruló személynek adott át ingyenes élelmiszercsomagot. Ezúton is köszönjük a Szolgálat áldozatkész munkáját.
  15. November 15-én teljesítette a MÁV Zrt. a kisajátítást helyettesítő adásvételi szerződésben vállalt 50.018.542,- Ft vételár átutalását az Önkormányzat részére.

A beszámoló elfogadását követően a képviselők elfogadták a költségvetés módosítását, valamint a ¾ éves időszakról szóló tájékoztatót. Rendelkeztek arról, hogy a helyi adókról szóló rendeletet eltérő szöveggel léptetik hatályba (ez a legnagyobb, 3000 m2 feletti építmények adóját, valamint a belterületi telekadót érinti), és meghatározták az Önkormányzat által nyújtott szolgáltatások 2023. évi díjait.

A képviselő-testület meghatározta a 2023. évi belső ellenőrzési ütemtervet, és döntött arról, hogy megköti a KisDuna Tv-t üzemeltető Ipartestülettel a 2023. évi műsorszolgáltatás-támogatási szerződést. Hozzájárultak ahhoz, hogy a Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség a templomépítésre kapott támogatással később számoljon el, mivel az építkezés elhúzódik. A testület pályázatot ír ki a Területi Gondozási Központ korábbi, Batthány u. 2. sz. alatt található épületének eladására.

Fontos energiahatékonysági beruházásokról döntött a Képviselő-testület. Napelem rendszert építenek ki a Városi Sportcsarnok és a Felnőtt Háziorvosi Rendelő tetejére úgy, hogy ezekre még sikerült a visszatápláláshoz szükséges engedélyeket megszerezni. A mai, rendkívül magas energiaárak mellett a két beruházás egy év alatt megtérülhet, mivel az intézmények a megtermelt energia nagy részét elfogyasztják.

A testület módosította a Máv-Alsó terület kialakításával kapcsolatos területrendezési szerződést, majd úgy döntött, hogy értékesíti egy, a Kaszala utcában, osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanrészét. Módosították a HÉSZ-t annak érdekében, hogy a Jaf Holz Kft. bővíthesse tevékenységét a meglévő telephelyén, majd döntést hoztak arról, hogy a korábbi mozi mellett a házak közé benyúló, kvázi magánútként használt önkormányzati tulajdont eladják az érintett tulajdonosoknak.  A testület módosította a szociális, valamint a gyermekvédelmi rendeleteket annak érdekében, hogy a rászoruló személyek továbbra is részesülhessenek az Önkormányzat támogatásában.

A képviselők elvégezték a deregulációs rendelet-módosításokat, vagyis hatályon kívül helyezték a korábbi évekből „itt ragadt”, joghatást már ki nem váltó rendeleteket, majd elfogadták a jegyző beszámolóját az Önkormányzat peres ügyeinek állásáról (összesen hat perben résztvevő az Önkormányzat, ebből hármat azokban az ügyekben vív, melyekben további kavics- és homokbányák megnyitását próbálja megakadályozni).

 

 

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás