2024. április 19.
Címkék: Nádor Egyesület
Jelképesnek is mondható, hogy Dunaharaszti egyik legaktívabb civil szervezete, a Nádor Egyesület a város túlsó végén, a Millennium lakónegyed játszóterén ültetett fákat egy szép novemberi hétvégén. Jó példája ez annak, hogy a civilek az egész város érdekében dolgoznak. Amúgy jutott a fákból a Hétszínvirág Óvodának is.

Íme az egyesület beszámolója:

A zöldebb Dunaharasztiért a 10 éves Nádor Egyesülettel!

A hétvégén a nem túl derűs idő ellenére a Nádor Egyesület csapata az egyesületünket támogatók adója 1%-ából, Knapp Tibor képviselő támogatásával, és a városnapok keretében szervezett futóparty során a futók által bent hagyott rajtszámok kauciójából 20 db fát ültetett Dunaharasztin.♻️

Az ötlet már régóta érlelődött bennünk. A Nádor utcában és szűk környezetünkben már több éve ültettünk fákat az utca és környezete szebbé, zöldebbé tétele okán.

Idei évben úgy gondoltuk, nagyobbat lépünk.

Szerettünk volna olyan közösségi teret szebbé tenni, ahol igazán szükség van a fásításra.

Éppen ezért úgy döntöttünk, megkérdezzük a város vezetőit, hogy támogatják-e terveinket, és kikértük véleményüket, hol lenne a fákra legnagyobb szükség városunkban. Nagy örömmel fogadták szándékunkat és természetesen segítettek a megfelelő helyszínek kiválasztásában. A végső döntést egyesületünk hozta meg, így 4 db fát a Hétszínvirág Óvoda elé ültettünk, amit az oviban lévő jótékonysági sütivásár miatt jelenlévő óvónénik nagy örömmel fogadtak.

Faültetés a Hétszínvirág ovi előtt...

A másik helyszín a Millennium telep közeli lakóparkban lévő Szekér utcai játszótér volt. Oda 16 fa került elültetésre. ☀️

A faültetésben nagy segítséget kaptunk még a Baktay Ervin Gimnázium lelkes diákjaitól, akik a kötelező közösségi szolgálatukból jó néhány órát teljesítettek. Ezúton is köszönjük nekik munkájukat.

...és a Szekér utcai játszótéren

A nap végére mindenki jól elfáradt, de örömmel néztünk végig a fasorral tarkított játszótéren.

Ígéretet kaptunk a lakópark képviselőjétől, valamint Hajdu Zsolt képviselő úrtól, hogy a fákat gondozni fogják. Bízunk benne, hogy pár év múlva a fák igazi díszévé válnak a játszótérnek, és a nyári melegben hűsítő árnyékot adnak majd az ott játszó gyerekek számára.

Reméljük, a jövőben is lesz anyagi lehetőségünk hozzájárulni Dunaharaszti zöldebbé tételéhez.

 

Projektünk megvalósításában segítségünkre volt:

- Knapp Tibor képviselő anyagi támogatása

- A futóverseny résztvevői, akik a rajtszámuk kaucióját nem kérték vissza

- Egyesületünkhöz befolyt adó 1% adományozói

- Fortuna Ponyva Kft. a logózott szalagokkal

- Zöldkorona Kft. a karókal és szakmai iránymutatással

- Baktay Ervin Gimnázium diákjai

- Hajdú Zsolt képviselő úr, aki a munkában is segített

- És természetesen egyesületünk nagyszerű csapata

Twitter megosztás Google+ megosztás