2024. április 24.
Dunaharasztiban sok-sok kisgyermek él, így a város egyik legfontosabb fejlesztési területe az óvodák, bölcsődék, játszóterek létesítése. Amikor az óvodaépítési pályázattal kapcsolatban Faragó Csaba, a Dunaharaszti Református Gyülekezet lelkésze megkereste a város vezetését, nem volt kérdés, hogy az építkezéshez telket adományozunk, sőt, vásárolunk is hozzá.

Dr. Szalay László polgármester avatóbeszédét mondja. A háttérben Balog Zoltán püspök, Takaró András esperes és Faragó Csaba, Dunaharaszti református lelkésze, a beruházás irányítója

Az építkezést Magyarország Kormánya az „Országos Óvoda Program” megvalósítására nyújtott támogatásból finanszírozta, az óvoda intézményének megalapításához a Dunaharaszti Református Gyülekezet 6.357.995,- Ft mértékben járult hozzá. A teljes költségvetés több mint 1,2 milliárd forintból állt.

2021. augusztus 2-án kezdődött az építkezés Ekler Dezső Ybl-díjas építész tervei alapján, és kevesebb, mint egy év alatt el is készült az új nevelési intézmény. Gyönyörű, modern, tágas, napfényes terek, kellemes, harmonikus légkör fogadja a családokat a Kisharang Óvodában, ahol hat óvodai csoportban százötven kisgyermek tölti óvodás éveit.

A beszoktatás hetét követő szombaton, szeptember 3-án délután gyülekeztünk a Paál László utcában, hogy Hálaadó istentisztelettel ünnepeljük az új óvodát és sor kerüljön az ünnepélyes átadásra.

Faragó Csaba nagytiszteletű úr apostoli köszöntése után Nagy Gábor főgondnok úr szólt a megjelentekhez. Beszédet mondott Dr. Fürjes Zoltán, egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Pánczél Károly országgyűlési képviselő és dr. Szalay László polgármester. Balog Zoltán püspök úr köszöntő beszédét és felszentelő imádságát követően Takaró András esperes úr vezette a nyilvános presbiteri ülést. A beszédek, köszöntők közepette a gyermekek harangjátékát is hallhatták a megjelentek. A szalagátvágás után az óvoda megtekintése következett, majd szeretetvendégség várta a résztvevőket.

Az első sorban Perjés Zoltán államtitkár, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, dr. Szalay László polgármester

Az ünnepi rendezvényen részt vettek a város óvodáinak vezetői, a közeli református gyülekezetek lelkész asszonyai és lelkész urai, Dunaharaszti katolikus, evangélikus és baptista gyülekezeteinek képviselői, Dunaharaszti város vezetősége, a gyülekezet presbitériuma, tagjai és természetesen köszönthettük az óvoda minden dolgozóját, a családokat és gyermekeket, akik birtokba vehették a Kisharang Óvodát.

Szeretettel gratulálunk és sok sikert, örömöt kívánunk a mindennapokhoz!

Dr. Szalay László polgármester

Hazay Tímea sajtómunkatárs

Fotók: Tóth Gábor

Járja be az új óvodát a dunaharasztionline.hu segítségével:

https://www.youtube.com/watch?v=5pyLo6nWyls

 

Twitter megosztás Google+ megosztás