2024. április 25.
Az elhasználódott rendszerben gyakoriak a csőtörések, ezért kicserélik a gerincvezetéket és a házi bekötéseket is.

A Dunaharaszti, Dózsa György út mentén húzódó NA 150 KM-PVC vízvezeték kiváltási munkái, az új gerincvezeték- és bekötő vezetékek kiépítésével, két építési ütemben 2021. október 28-án, a munkaterület átadásával megkezdődik. A kivitelező első lépésben lehatárolja az első építési ütem munkaterületét, kialakítja az anyag depóniákat és mindig az adott építési ütem bontási munkáinak megkezdése előtt, kiértesíti – tájékoztató levélben – az érintett ingatlanok tulajdonosait.

Első ütemben a kivitelező a Mátyás Király utca – Földvári utca közötti szakaszon kezdi meg a kivitelezést, majd a második ütemben a Földvári utca - Klapka György utca közötti szakaszon folytatódik a munka.

A munkaterület átadás-átvételekor az ÉDV Zrt-nek, mint szolgáltatónak és az Önkormányzatnak, mint a vízvezeték tulajdonosának, az alábbi utasításai voltak a munkaterület átadás-átvételekor:

  • A kivitelezéssel érintett területek mentén az ingatlanok vízellátását biztosítani szükséges.
  • Az új vezetékek kiépítését követően, a régi- és új rendszer közötti átkötések idejére – ez pár óra időtartamot jelent – a vízellátás akadályoztatásáról az érintett ingatlanok tulajdonosait értesíteni kell.
  • Az új nyomvonal mentén található fák gyökérzetének védelmére kiemelt figyelmet kér az Önkormányzat.

A teljes kivitelezés időtartama – a nyomvonalon történő burkolatok helyreállításával együtt – hozzávetőlegesen 2 hónap.

A kivitelezési munkák elvégzése, a hálózat ezen szakaszának korszerűsítése, a biztonságos ellátás érdekében elengedhetetlen, ezért türelmüket előre is köszönjük!

Twitter megosztás Google+ megosztás