2024. március 28.
Évek óta fenyegeti a bezárás réme a közkedvelt ligeti postahivatalt, mivel a Magyar Posta nem kívánja tovább üzemeltetni. Az itt élők és az Önkormányzat azonban ragaszkodik hozzá. Úgy tűnik, most hosszú távú megoldás született.

A ligetiek számára (és minden haraszti számára is) fontos segítség, hogy a Kispostán intézhetik a postai ügyeket, ezért az Önkormányzat eddig is a város saját költségvetéséből áldozott arra, hogy a Magyar Posta két szakképzett postaforgalmi munkatársat biztosítson Dunaharaszti számára.

Hosszas egyeztetés után az Önkormányzat elérte, hogy a Magyar Posta közbeszerzési eljárásban pályázatot ír ki a Kisposta üzemeltetésére és nem egyszerűen bezárja azt. Az Önkormányzat 2021. március 31-i határidőben állapodott meg erről a Magyar Postával, vagyis ennek a hónapnak a végéig ki fogják írni a közbeszerzési pályázatot. Amíg nincs meg a nyertes, a következő üzemeltető, aki a szükséges szigorú postaforgalmi szabályoknak megfelelően működteti a ligeti Kispostát (a Fő úti Anna-ház postája is ilyen formában működik), addig az Önkormányzat veszi át a 2 postai munkatársat. Így addig, amíg nem tudnak új munkáltatójukkal szerződést kötni, az Önkormányzat munkavállalói lesznek. A tárgyalások során rögzítettük, hogy a két postai munkatársat kötelezően át kell vennie a nyertes pályázónak.

A Kisposta tehát marad, a szokásos rendben és létszámmal üzemel és üzemelni is fog Ligeten!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás