2024. április 28.
Elfogadták a jövő évi költségvetést megalapozó koncepciót.

Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete december 18-án tartotta soron következő ülését a Városháza Dísztermében. A testület beszámolót hallgatott meg az előző ülés óta elvégzett feladatokról:

  1. Megtörtént a Budapest-Belgrád vasútberuházás keretében a szintbeni átjárók (Magyar u., Temető u., Rákóczi u., Határ út) ideiglenes aszfaltozása. Megkezdődött a Némedi úti vasúti aluljáró környezetének beton cölöpös megerősítése ideiglenes vasúti híd elhelyezése érdekében. Ezt a technológiát fogják alkalmazni a József Attila Művelődési Ház állagmegóvása érdekében is a jövő évben.
  2. Hidegaszfaltos kátyúzások történtek a MÁV-Alsó területrészen, illetve számos földút javítására is sor került.
  3. Mindannyiunk örömére és megelégedésére december 15-én megnyílt Dunaharaszti első karácsonyi vására. Színes programokkal, remek hangulattal, korcsolyapályával és szép kézműves termékekkel várjuk a lakosságot december 24. 12 óráig. Köszönjük szépen mindenkinek – legfőképpen a DV Kft. munkatársainak -, akik munkájukkal hozzájárultak az esemény sikeréhez.
  4. Az idei évben is sikeresen elvégezte a Sorident Fogorvosi Bt. képviseletében Dr. Kopcsányi Veronika az óvodások fogászati szűrővizsgálatát. A vizsgálaton összesen 944 gyermek vett részt. A hiányzók szűrését a következő félévben fogja elvégezni a doktornő. Köszönjük a résztvevők munkáját. 
  5. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megajándékozta az Önkormányzat a 81. életévüket betöltött, dunaharaszti állandó lakcímmel rendelkező lakosokat és gondnokoltakat egy gondosan összeállított karácsonyi ajándékcsomaggal. Idén 800 darab csomag megrendelését és kiosztását koordinálta a Szociális és Egészségügyi Bizottság. Köszönjük a Területi Gondozási Központ munkatársainak munkáját a kiosztásban.
  6. A Család-és Gyermekjóléti Szolgálat - az Élelmiszerbank felajánlásával - december 6-a és 8-a között 400 fő számára osztottunk ki összesen 900 kg tartós élelmiszert a rászoruló családok részére.
  7. A Magyar Vöröskereszt Dunaharaszti Helyi Szervezete és a Dunaharaszti Család- és Gyermekjóléti Szolgálat idén is megszervezte a közös élelmiszerosztást 120 rászoruló család részére. A csomagosztás időpontja 2023. december 19. napján lesz a Szolgálat udvarán.

A Képviselő-testület elfogadta a 2024. évi költségvetés koncepcióját, módosította a DV Kft.-vel létrejött vagyonkezelési szerződést, működési támogatást nyújtott a DH-Főúti Projekt Kft.-nek, és döntött különféle bérleti szerződések ügyében. Jóváhagyták a behajthatatlan követelések könyvekből történő kivezetését, tulajdonosi hozzájárulást adtak a tankerület részére a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában elvégzendő felújítási feladatok elvégzéséhez, módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, valamint az óvodák szmsz-eit, felülvizsgálták és jóváhagyták a HÉSZ szabályozási vonalait, módosították a víziközművek gördülő fejlesztési terveit. A képviselők beszámolót hallgattak meg a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint a peres ügyekről, és elfogadták azokat; végül meghatározták a következő félév munkarendjét.

Fotó: Tóth Gábor/dho

Twitter megosztás Google+ megosztás