2024. április 25.
Mi történik egy elkóborolt kutyával? Ki fogja be? Hová kerül? Milyen esélyei vannak, hogy újra visszakerüljön a gazdijához? A Dunaharaszti Állatvédő Alapítvánnyal hosszú évek óta nagyon jó a kapcsolatunk, számos esetben segítettek már, hogy az elveszett vagy szándékosan kidobott állatok haza kerülhessenek vagy új otthonra találjanak.

Az állatvédők kapacitásai azonban végesek, nem mindig tudják elhelyezni a kutyusokat és ideiglenes befogadó gazdit sem könnyű találni. Szeretnénk, ha nem a helyileg illetékes gyepmester lenne az első, akit értesíteni tudunk, ha egy elkószált kutyussal kapcsolatban bejelentés érkezik hozzánk.

A Dunaharaszti Állatvédő Alapítvánnyal való szoros együttműködésben az Önkormányzat két nagy kutyakennelt vásárol, melyeket önkormányzati területen, az Autótechnika telephelyén fogunk elhelyezni. Az alapítvány önkéntesei vállalják majd a befogott kutyusok chip olvasását, etetését, itatását, gondozását, sétáltatását és amennyiben kiderül a chip adataiból, a gazdik értesítését. Ezekben a kennelekben természetesen ideiglenesen tudnak a kutyusok tartózkodni, néhány nap erejéig, de ez is esélyt jelent számukra. Az a célunk, hogy állatmenhelyre csak akkor kerüljön az eb, ha előtte lehetőség volt kideríteni a gazdája elérhetőségét. És hogy ne legyen bizonytalan a kutya vacsorája, tápot is biztosítunk. Közel 500 ezer forintot fordítunk a kennelekre és az eledelre.

Kérjük Önöket, vigyázzanak házi kedvenceikre, zárják a kapukat, ellenőrizzék a kerítéseket. Közterületen csak pórázon sétáltassák a kutyákat, hogy minél kevesebb esetben kelljen Dunaharasztiban kennelben várakozni egy kutyusnak arra, hogy újra a gazdájánál legyen. Felelősséggel tartozunk az állatokért is.

Twitter megosztás Google+ megosztás