2024. május 02.
Akikre büszkék vagyunk

Kolzsvári Kinga, a haraszti kick-box ifjú csillaga

2016. február 29. hétfő

A Rákóczi iskolában olyan nevelőmunka folyik, amire - nem túlzás - már szerte Európában felfigyeltek a kick-box berkeiben. Egy elhivatott edző, egy minden támogatást biztosító igazgató és a sportért lelkesedő gyerekek - ezek a siker titkai.

A fenti képen Czompa Gyula igazgató, Kolozsvári Kinga és Gnyálin István edző látható.

Gnyálin István a Szigetszentmiklós-Tököl Sportegyesület edzője. Aki ismeri, tudja, hogy elhivatott ember, aki kedvenc sportjáért és a gyerekekért él-hal, fáradhatatlanul oktatja és neveli őket. A régióban több helyszínen tart edzéseket, egyik nagy tehetségét pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában fedezte fel. Évek óta képzi itt is a haraszti gyerekeket, Czompa Gyula igazgató, testnevelő tanár maximális támogatásával. Itt kezdte az edzéseket Kolozsvári Kinga is, aki ma már az egyesület legnagyobb reménysége.

Kinga és Erdei Zsolt

Kinga az általános iskolás korcsoportban 2015-ben elnyerte a Pest Megye Év Sportolója címet, ami nagyon nagy szó, hiszen a mi megyénkben a legnagyobb a konkurrencia.  A haraszti versenyző a hazai bajnoki címek mellett  több világkupa és sok nemzetközi verseny megnyerésén van már túl, de legnagyobb sikereként Eb-ezüstérmet nyert a Spanyolországban – San Sebastianban - megrendezett kontinensviadalon.

A dunaharaszti kick-box szakosztály köszöni Dr Szalay László polgármester bizalmát és támogatását, melyekkel a sikerekhez hozzájárult.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás