2024. április 18.
Dunaharaszti büszkesége, a Baktay Ervin Gimnázium tanulója sok ezer középiskolás sportoló között lett első. Az idei évben világbajnoki címet nyert a junior kick-box mezőnyben, Olaszországban.

Kolozsvári Kinga a világbajnoki cím megnyerése után, december 14-én átvehette Pest megye 2018. évi „Év Sportolója” díját is.

Számunkra a világbajnoki cím és Pest megye díja nagy siker, a jelen beszámolóban az eredmények hátterét, az odavezető utat szeretnénk megtölteni élettel, élményekkel:

Az ilyen eredmény eléréséhez rengeteg munka szükséges:

„Milliónyi ütés és rúgás, több liternyi veríték, rengeteg embert próbáló küzdelem után jön a siker, a győzelem és az öröm.”

Kinga 10 éve sportol klubunkban, ebben az évben néhány elvesztett mérkőzésen kívül mindent megnyert, minden versenyről többnyire aranyéremmel tért haza. Junior korosztályú versenyzőként megnyerte a magyar bajnokságot, nyert Európa- és Világ Kupát, így bizakodva vártuk az idei év világbajnokságát.

A felkészülési program két és fél hónapos volt. A Vb előtti időszakban Kinga három helyszínen, összességében közel egy hónapot töltött felkészítő táborokban, majd az edzőtáborok között személyre szóló egyéni edzésen készültünk. Programjában nagy hangsúlyt kapott a lehetséges legnagyobb ellenfelek elleni feladatok gyakorlása és olyan ellenfelekkel való edzőmérkőzések, az akikkel való küzdelem minden stílusú ellenfélre felkészülést jelentett.

Sok videóelemzést kellett elvégeznünk, ami szintén nagyban hozzájárult a Vb-arany és -ezüstérem megszerzéséhez.

Nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészítésre is, aminek sikerességét az elért eredmény bizonyítja.

Az alapos és kemény felkészülés után, az olaszországi Lignanoban megrendezett világbajnokságon 32-es ágról kellett megküzdeni a döntőbe kerülésért. Az ellenfelek között volt olasz, ír, bolgár, ausztrál, cseh, horvát, lengyel, görög és mexikói nemzeti bajnok. 5 nap alatt végül 9 mérkőzést vívtunk. Volt olyan nap, amikor napi kettő küzdelmünk volt. A nagy fizikai és mentális terhet Kinga jól bírta és ennek köszönhetően magabiztosan meneteltünk a döntőkbe.

A döntő napján két számban is érdekeltek voltunk. A viadalok sorában a második mérkőzés volt a miénk. Az ellenfél a mexikói VALADEZ MEDAL SALMA ALEJANDRA volt, aki kemény ellenfél, hisz hatalmas ország bajnokaként több esélyes versenyzőt legyőzve került a döntőbe, de ezen a mérkőzésen semmi esélye sem volt Kingát legyőzni, KINGA végig vezetve magabiztos győzelmet aratott, így light-contact világbajnoki címet szereztünk.

Nem tudtunk sokáig örülni a Vb győzelemnek, mivel a hetedik mérkőzésen kick-light kategóriában a cseh POLASKOVA LUCIE-vel kellett megmérkőzni, aki pihenten érkezett és azon a napon jobb volt Kingánál, ezért a szoros küzdelemben Kinga a dobogó második fokára állhatott.

A világbajnokság befejezéseként a megszerzett Vb-cím és Vb-ezüstérem kimagasló siker, mivel Kinga az egyike volt azoknak, akik a magyar válogatott csapat tagjai közül két szabályrendszerben is döntősek lettek. GRATULÁLUNK!

Gnyálin István edző és Kolozsvári Kinga világbajnok

Végezetül átvehettük a számunkra megtisztelő elismerést, a Pest megye „Év sportolója” díjat, aminek azért örültünk, mert a megyében több ezer középiskolás sportoló közül elsőnek, legjobbnak lenni szép siker. A díjátadást jelenlétével megtisztelte Kinga osztályfőnöke, Galambos Ágnes is. Köszönjük!

Az idei évben a klub működését, eredményességének folyamatos fenntartását komoly akadályok is nehezítették. Év közben új szakami stábot kellett létrehoznunk, ezért reméljük, hogy ezek a szép eredmények is erősítik a jövőbe vetett hitünket.

A beszámoló végén szeretnénk köszönetet mondani Szigetszentmiklós és Tököl Városok vezetésének az évek óta tartó támogatásért, valamint a JULIUS K9 Kft-nek, az OBO Bettermann Kft.-nek és Dunaharaszti Város Önkormányzatának a VB - re való utazás anyagi támogatásáért!

A beszámolót írta: Gnyálin István elnök/vezetőedző

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás