2024. április 24.
Címkék: klíma, bölcsőde
A tartós hőhullámok nyári mindennapjaink részeivé váltak, igyekszünk legalább néhány órára elviselhetőbb hőmérsékleten tartózkodni a kánikulában. Különösen figyelnünk kell a kisgyermekekre ilyenkor, hiszen érzékenyebben reagálhatnak a forróságra.

Szigorú szabályok írják elő, hogy a nagy melegben, fokozott UV sugárzás veszélye esetén (vagyis gyakorlatilag a nyár nagy részében) nem lehet hőségriadó idején az udvaron lenni a gyerekekkel, csak a kora reggeli órákban tudnak játszani szabad téren.

A Kerekerdő Bölcsőde új épülete gyönyörű, tágas, kényelmes, minden szempontból egy 21. századi intézmény, a falakat hűtő, árnyékoló fák terebélyes lombjaira azonban még várnunk kell néhány évet. Dunaharaszti Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a város saját forrásaiból minden csoportszobába klímaberendezéseket vásárol, hogy a gyermekek és a bölcsődei kisgyermeknevelők, gondozók számára is kellemesebbek legyenek a tikkasztó nyári napok. A modern klímák felszerelésénél természetesen kiemelt figyelmet kapott az elhelyezés: a hűvös levegő nem mehet közvetlenül a gyerekek irányába és a beállított hőfok optimális értéke nem lehet a külső hőmérsékletnél jelentősen hidegebb.

A Kerekerdő Bölcsőde minden csoportszobájában frissebb már a levegő a klímáknak köszönhetően, a Kossuth Lajos utcai bölcsőde épületében pedig folyamatban van a felszerelés. A város régi bölcsődéjének földszinti vizes helyisége is megújul a nyár folyamán, erről később hírt adunk!

Twitter megosztás Google+ megosztás