2024. március 28.
Címkék: Némedi út
Sőt, még több, mert az Önkormányzat azt tervezi, hogy a törvényi kötelezettségen túl - ha kivágsz egy fát, ültess kettőt - további fák kiültetésével növeli a zöldfelületet.

A képen beteg, veszélyessé vált akácfák látszanak, ezeket is a Némedi út mellett zajló munkák során vágta ki a kivitelező. 46, döntő többségében idős, jellemzően akác (egy hárs-, egy juhar-, három nyár-, két vérszilvafa, tuják és sövény) kivágására került sor a Némedi út északi oldalán, az egységes járda és kerékpársáv, a parkolósáv és a burkolt vízelvezetés előkészítő munkái során. Mint azt korábban jeleztük, nemcsak a közlekedés jobbítása, hanem a zöldterület megújítása is célja az Önkormányzatnak.

A kivágott 46 fa helyére minimum 92 fát ültet majd ki az Önkormányzat, valószínűleg jövő tavasszal, mivel az építkezés teljes befejezése október-november tájára várható. A Némedi út északi oldalán is sor kerül erre, de a tervünk az, hogy a déli oldalon, ahol a járdát már korábban megépítettük, egy sűrűbb fasort telepítünk. Összességében 100 fölött lesz majd az új fák száma, így jövő ilyenkor egy kellemes, fákkal és cserjékkel szegélyezett, városias környezetben sétálhatunk és kerékpározhatunk majd a Némedi út mellett.

És megpihenhetünk majd a város új közparkjában, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében, melyet szintén az Önkormányzat épít meg és ad át Dunaharaszti közösségének.

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás