2024. április 20.

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

2022. augusztus 22. hétfő

Ősszel népszámlálás lesz Dunaharasztin is, munkatársakat várunk!

Tisztelt Dunaharasztiak!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a segítségüket.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

  • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel
    (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
  • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
  • 18. életév betöltése
  • cselekvőképesség
  • legalább középfokú végzettség

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt feltételekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni írásban lehet, elektronikus úton a nepszamlalas@dunaharaszti.hu  e-mail címen, valamint 2022. augusztus 24. napját követően személyesen a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal 8. szobájában Bujtásné Zörgő Szilvia és Lukács Éva ügyintézőknél.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 5.

A jelentkezési lapot és az adatkezelési tájékoztatót mellékletben találják.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít.

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas oldalon.

Kérem, hogy lehetőség szerintz minél többen jelentkezzenek, segítve ezzel munkánkat.

Tisztelettel:

Kiss Gergely jegyző

 

Kapcsolódó fájlok: Jelentkezési lap , Adatkezelési tájékoztató
Twitter megosztás Google+ megosztás