2024. április 19.
Dunaharaszti belterületén az elmúlt évtizedben lezajlott az útépítési program, szinte minden utca szilárd burkolatot kapott. Az önkormányzat vezetése ezért az elkövetkező években a járdaépítésekre helyezi a hangsúlyt. Cél az, hogy minden évben megépüljön legalább egy - a pénzügyi lehetőségektől függően akár kettő - hosszabb gyűjtőút mentén a járda, az adott utca egyik oldalán.

Nyitókép: hosszan fut a járda a Millenniumi utca mentén

Az elsők már el is készültek: először az Újhegyi lakóterület megközelítését tette biztonságossá a dr. Pósta S. utca és a Szekér utca között megépült új aszfaltjárda, majd ősszel úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Szent István utca északi oldalán is megépítteti a járdát. A beruházást már november végén átadták. Az új járda 1,8 km hosszan, 1,2 m szélességben, térkőből, betonszegéllyel készült el, egységesen, a meglévő, elhasználódott járdaszakaszok elbontásával. Az új járda a vasúttól egészen a Golgota utcáig tart. A Golgota és a Bethlen Gábor utca között lévő gyümölcsfa sort megkímélte az önkormányzat, így az utca keleti végén a másik oldali, meglévő járdát használhatják a lakosok.

A Szent István utca új járdája

Az idei évben a járdaépítési program két további ligeti gyűjtőút, az Andrássy utca és a Némedi út egy-egy oldalán folytatódik. A munkák a szükséges engedélyek megszerzése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után indulhatnak el.

Természetesen a szilárd burkolatú utak fokozatos felújításáról sem feledkezik meg az önkormányzat. A Temető utca felújítása már eldöntött tény, erre pályázati pénzt is nyert az önkormányzat, de az idei költségvetés - amit februári ülésén szentesít a képviselő-testület – tartalmazza a Kőrösi Csoma utca (a Csokonai utca és a MÁV-átjáró között), a Határ út (Táncsics utca – MÁV-átjáró között), a Jedlik Ányos utca egyik szakasza, valamint a Paradicsom sziget legfontosabb utcáinak munkálatait. Sőt, amennyiben az önkormányzat pénzügyi lehetőségei megengedik, még a Móricz Zsigmond és a Móra Ferenc utcákra is sor kerülhet az idei évben.

Az M0 alatti új járdaszakasz

Twitter megosztás Google+ megosztás